Η τελμάτωση ανάμεσα σε Σιμεόνε και Ατλέτικο Μαδρίτης

Όση καλή διάθεση και να υπάρχει, δυσκολεύεται να παρακολουθήσει κανείς ολόκληρο αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρά τις αντεπιθέσεις του πρώτου μέρους έναντι της Ρεάλ, η σίγαση της ομάδας του Σιμεόνε στην επανάληψη μας υπενθυμίζει τη στασιμότητα πλέον που τη διατρέχει.

Ίσως είναι η πρώτη χρονιά αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Δαπανηρές μεταγραφές δίχως αντίκρισμα, ομάδα με εμφανείς αδυναμίες στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και σύνολο χωρίς προσωπικότητα. Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε μονόλογο. Η Ρεάλ Μαδρίτης εγκατέλειψε τις αλλεπάλληλές και ανούσιες πάσες γύρω από την αντίπαλη εστία. Ο Ζιντάν βασίζεται πολλάκις σε πεντάδα καθαρόαιμων κεντρικών χαφ, κατανόησε όμως χθες τη χρησιμότητα του απρόβλεπτου και την τόλμη. Έτσι, έδωσε την ευκαιρία στον Βινίσιους, ο οποίος με σκαφτή πάσα ξεκλείδωσε την οχυρωμένη Ατλέτικο.

Η σύνθεση του «Τσόλο» παραδόθηκε εύκολα δίχως να κάμψει αντίσταση. Αφέθηκε και πάλι σε παθητικό ρόλο μεταξύ άμυνας και σκληρών μαρκαρισμάτων, αλλά δίχως αντίκρισμα στο επιθετικό κομμάτι. Η τριάδα των χαφ ανήμπορη να αντιδράσει. Κόκε και Σαούλ δεν διαθέτουν κάθετη πάσα, ούτε τα τρεξίματα μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Το γεγονός που δυσχεραίνει την θέση του Σιμεόνε είναι η έλλειψη ακραίων επιθετικών. Το ποσό δαπάνης για τον Φέλιξ μοιάζει άστοχη κίνηση, καθώς η ομάδα υπολείπεται από εξτρέμ. Ο μοναδικός κινητικός παίκτης της σύνθεσης υπήρξε ο Κορέα, ο οποίος δείχνει λίγος στο «ύψος» της Ατλέτικο. Από ένα σημείο και μετά, οι Ροχιμπλάνκος αρκέστηκαν σε σκληρά χτυπήματα, σε άσκοπες μονομαχίες, χωρίς επιθετικό προσανατολισμό.

Η εσωστρέφεια, λοιπόν, βυθίζει το κλαμπ. Η ομάδα της αυταπάρνησης και του εκρηκτικού χαρακτήρα έχει δώσει τη θέση της σε ένα σύνολο δίχως τις προσωπικότητες του παρελθόντος, και τις προοπτικές λάμψης που τους είχε μεταλαμπαδεύσει ο ικανότατος Σιμεόνε. Η ομάδα κατόρθωσε να ανελιχθεί στη παρουσία του «Τσόλο». Τώρα, πλέον, βρίσκεται σε δίλλημα για τη μετέπειτα πορεία της. Να παραμείνει προσκολλημένη στην συμπαγή φιλοσοφία του Σιμεόνε ή να στραφεί σε ένα φρέσκο μοντέλο ανανέωσης;

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα