Η Τσέλσι ανακοίνωσε ζημιές ύψους 145,6 εκατ. λιρών για το οικονομικό έτος 2021

Η Τσέλσι ανακοίνωσε ζημίες ύψους 153,4 εκατ. λιρών μετά φόρων για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου 2021.

Το αποτέλεσμα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το οικονομικό έτος 2019/20, όπου ο σύλλογος εμφάνισε καθαρά κέρδη 32,5 εκατ. λιρών. Οι λογαριασμοί των “μπλε” δημοσιευθηκαν την Πέμπτη με τους διευθυντές της Τσέλσι να εξηγούν τα αποτελέσματα σε μια στρατηγική έκθεση.

“Η ζημία για το έτος προ φόρων ήταν 155,9 εκατ. λίρες σε σύγκριση με τα κέρδη της προηγούμενης  χρονιάς ήτοι 35,7 εκατ. λίρες “,

“Η απώλεια εσόδων που προκλήθηκε από το γεγονός ότι η πλειονότητα των αγώνων της περιόδου 2020/21 τοποθετήθηκε κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας COVID-19, καθώς και τα μειωμένα κέρδη από τις πωλήσεις παικτών  ήταν οι κύριοι λόγοι για αυτή την μείωση των εσόδων.

“Φέτος σημειώθηκε συνολική αύξηση του κύκλου εργασιών από £407,4 εκατ. σε £434,9 εκατ. λόγω της αύξησης των εσόδων από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις”.

Μια σημαντική τρύπα στα έσοδα της Τσέλσι δημιουργήθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των αγώνων της περιόδου 2020/21 που θα διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό οδήγησε σε μείωση των εσόδων κατά 46,8 εκατ. στερλίνες σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν. Τα εμπορικά έσοδα δέχθηκαν παρόμοιο πλήγμα, μειωμένα και αυτά κατά 16,8 εκατ. στερλίνες.

Αυτή η μείωση των εσόδων συνέπεσε με την αύξηση των δαπανών του προσωπικού. Συνολικά, τα λειτουργικά έξοδα πριν από τις έκτακτες ανάγκες αυξήθηκαν κατά 69,3 εκατ. λίρες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, με τον προϋπολογισμό για τους αγώνες και το προσωπικό να εκτοξεύεται κατά 49,4 εκατ. λίρες.

Η είδηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Τσέλσι ξόδεψε πολλά χρήματα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο του 2020, φέρνοντας παίκτες όπως ο Κάι Χάβερτζ, ο Τίμο Βέρνερ και ο Μπεν Τσίλγουελ. Επίσης, άλλαξε προπονητή, απολύοντας τον Φρανκ Λάμπαρντ για χάρη του Τόμας Τούχελ, κάτι που μεταφράζεται σε σημαντικά έξοδα για τον σύλλογο.

Η Τσέλσι συνεχίζει να στηρίζεται από τον ισχυρό ιδιοκτήτη της Ρομάν Αμπράμοβιτς και παρά τις φήμες που αναφέρουν ότι μπορεί να είναι ανοιχτός στο να πουλήσει τον σύλλογο, αυτό δεν φαίνεται πιθανό να αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

“Η εταιρεία εξαρτάται από την μητρική της επιχείρηση, Fordstam Limited, για τη συνεχή οικονομική της στήριξη. Η Fordstam Limited έχει δηλώσει τη συνεχή υποστήριξή της για αρκετά χρόνια στο μέλλον”….

Διαβάστε Περισσότερα