Η Williams αποκάλυψε την FW44 |Δ. Παπασυμεών

Η Williams παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για το Πρωτάθλημα του 2022, που φέρει την κωδική ονομασία FW44.

Οδηγικό δίδυμο είναι ο Nicholas Latifi κι ο Alex Albon που μετά από έναν χρόνο απουσίας (ήταν τρίτος οδηγός της Red Bull) θα βρεθεί και πάλι πίσω σε κοκπιτ.

Η FW44 διαθέτει αεροδυναμικές τροποποιήσεις. συμπεριλαμβανομένων των πτερυγίων πάνω από τον τροχό και των καλυμμάτων τροχών, των ελαστικών Pirelli χαμηλού προφίλ 18” και των πίσω φτερών. Αλλαγές έχουν γίνει και  στο μπροστινό φτερό και τη μύτη, καθώς και σε αλλαγές στο πάτωμα που θα επιτρέψουν στα αυτοκίνητα να δημιουργήσουν αποτελεσματική κάθετη δύναμη μέσω του ground effect. Η μονάδα ισχύος του 2022 θα λειτουργεί με πιο βιώσιμο καύσιμο και τα νέα και βελτιωμένα αυτοκίνητα θα έχουν επίσης μεγαλύτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Ο αγωνιστικός Διευθυντής Jost Capito ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, ως μία εμβληματικής ομάδας της Formula 1, η Williams έχει δείξει μεγάλη δύναμη και πολυπλοκότητα. Η νέα οπτική ταυτότητα του αυτοκινήτου του 2022 ενσωματώνει τέλεια αυτά τα χαρακτηριστικά που το προσωπικό, οι οδηγοί και οι θαυμαστές έχουν επιδείξει ξανά και ξανά. Καθώς προχωράμε στη νέα εποχή του αθλήματος μας, η FW44 υπογραμμίζει τη μετάβαση στο μέλλον, καθώς και αναγνωρίζοντας τις διαχρονικές ιδιότητες που μας κάνουν αυτό που είμαστε. Την περασμένη σεζόν ήμασταν ενθουσιασμένοι και περήφανοι που κάναμε τόσο δυνατές προόδους ως ομάδα, με πολλά καλά αποτελέσματα μαζεύοντας πόντους κι ένα βάθρο. Κοιτάζοντας μπροστά, θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτήν την επιτυχία και η FW44 ενσωματώνει τέλεια αυτές τις φιλοδοξίες να επιστρέψει στο μπροστινό μέρος του grid. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω αυτή την εξέλιξη με τον Nicholas και τον Alex στο τιμόνι».

Nicholas Latifi: «Το λατρεύω το νέο μονοθέσιο. Το να διατηρηθεί το μπλε ήταν σημαντικό καθώς είναι συνώνυμο με τη Williams, αλλά είναι ένα μοτίβο που δεν έχουμε ξαναδεί και το φθορίζον κόκκινο θα εμφανιστεί στην πίστα που μου αρέσει πολύ. Είναι μια νέα εμφάνιση για να ξεκινήσει η νέα εποχή της F1. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τις δοκιμές στη Βαρκελώνη, για να επιστρέψω πίσω από το τιμόνι, να πιέσω και να δω τι μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο. Η pre-season είναι πάντα πολύς χρόνος, αλλά ήμουν πολύ απασχολημένος και υπήρξε μια καλή ανάπτυξη στο εργοστάσιο με πολλή σκληρή δουλειά από όλους. Οι νέοι κανονισμοί θα πρέπει να επιτρέπουν πολύ καλύτερους αγώνες, επομένως είμαι ενθουσιασμένος για την πρόκληση και θα επιδιώξουμε να συγκεντρώσουμε κάποια καλά δεδομένα από τις δοκιμές, για να μας οδηγήσουν στους πρώτους αγώνες».

Alex Albon: «Το χρώμα της FW44 είναι καθαρό και απλό. Μου αρέσει που προτιμήσαμε περισσότερο μπλε με το δυναμικό φινίρισμα με διαμάντι και λίγο κόκκινο. Φαίνεται πολύ καλό και ανυπομονώ να το δω στην πίστα . Η επερχόμενη συνάντηση στην  πίστας της Βαρκελώνης θα έχει να κάνει με το να διασφαλίσουμε ότι είμαστε αποδοτικοί με τον χρόνο μας ,για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό πακέτο που ξεκινάει τη σεζόν. Δεν έχουμε πολλές μέρες πριν από τον πρώτο μας αγώνα και επομένως πρέπει γρήγορα να καταλάβουμε ποιοι τομείς του αυτοκινήτου είναι δυνατοί και πού πρέπει να κάνουμε βελτιώσεις. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι λίγο μια καμπύλη μάθησης, καθώς όλοι προσπαθούμε να μάθουμε πώς να αξιοποιούμε στο έπακρο τους νέους κανονισμούς, αλλά οι στόχοι και ο τρόπος με τον οποίο επικεντρωνόμαστε σε αυτό το αυτοκίνητο είναι σχεδόν ο ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια. Τελικά, όλοι εξακολουθούμε να προσπαθούμε να φέρουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σε μια πίστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

 

 

Διαβάστε Περισσότερα