ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ | DRAZEN

Στον τελικό η Ισπανία κόντρα στην Γαλλία , έδειξε και πάλι τις αρετές που διαθέτει όχι μόνo σαν ομάδα αλλά και σαν σχολή.

Το τελικό 88-76 ήρθε με εξαιρετική άμυνα και επίθεση βγαλμένη από το μπλοκάκι του coach Scariolo.

Με 12 κλεψίματα , μόλις 9 λάθη και να βάζει 35 πόντους από λάθη αντιπάλου , “έπνιξε” τους Γάλλους και δεν άφησε καμία αμφισβήτηση για το ποια ομάδα θα κατακτούσε το τρόπαιο.

Το μπάσκετ μπορεί να έχει αλλάξει τα τελευταία 23 χρόνια , όπου οι Ισπανοί μετρούν 15 μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Τα αθλητικά προσόντα , η βοήθεια της επιστήμης , τα analytics και η τεράστια δεξαμενή ταλέντου στη χωρά βοηθούν στο να κρατούν το Ισπανικό μπάσκετ “επίκαιρο”.

Δεν περιμένει να αλλάξει η σχολή των Ισπανών όταν κάτι πάει λάθος. Αλλάζει ταυτόχρονά με την κάθε εποχή , προσαρμόζεται στα θέλω και τα πρέπει , βγάζει παίχτες , τους αξιοποιεί , περιμένει -και φτάνει τελικά -σε αποτελέσματα.

Η κουλτούρα παραμένει ίδια , το σύνολο καλύπτει τις αδυναμίες της εκάστοτε Εθνικής ομάδας. Από την U-16 μέχρι την Εθνική Ανδρών παίζουν το ίδιο σύστημα και μοιράζονται τις ίδιες μπασκετικές αξίες.

Η φετινή Ισπανία θυμίζει την πρόσφατη ιστορία των Warriors. To 2017 οι πρωταθλητές ΝΒΑ , ήταν υπερηχητικοί.

Το 2022 δεν ήταν καλύτερη ομάδα από το 2017 αλλά πάλι πήραν το πρωτάθλημα. Διαφορετικό μπάσκετ , λιγότεροι stars αλλά ίδια κουλτούρα και ίδιο αποτέλεσμα.

Μεγάλο credit και στους Ισπανικούς συλλόγους που στηρίζουν το οικοδόμημα. Δεν είναι μόνο η Ρεάλ του coach Laso ή η Μπαρτσελόνα επί coach Pascual  παλιότερα , που έβγαλαν παίχτες.

Υπάρχει η Μπανταλόνα , η Εστουντιάντες, η Μαλάγα, η Γκραν Κανάρια και η Τενερίφη.

Από ότι φαίνεται υπάρχει και συνέχεια για την Ισπανική σχολή.

DRAZEN

 

 

Διαβάστε Περισσότερα