Ηταν σίγουρα Αγάπη κ Σίγουρα Ατελείωτη ΚΑΛΛΙΘΕΩΤΗΣ

Μεγάλη η πίκρα για το χαμό της απαστράπτουσας Marie Fredriksson των Roxette. Έφυγε στα 61 της από επιπλοκές λόγω του όγκου που είχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της. Μάλιστα πρωτοανακάλυψε τον όγκο το 2002 όταν σωριάστηκε στο έδαφος κι έπαθε επιληπτική κρίση. Παρ’όλα αυτά αφού της αφαιρέθηκε και επανήλθε, έμαθε να ζει με αυτό και μέχρι το τέλος της ζωής της ήταν με το χαμόγελο. Ένα χαμόγελο σε μία συνολική παρουσία που μαγνήτιζε τους άντρες. Ήταν η πρώτη γυναίκα που θυμάμαι με κοντό μαλλί που έβγαζε τέτοιο θαυμασμό προς το πρόσωπο της.

Roxette – The Look

Είχε το βλέμμα που έσπαγε τον πάγο της Σουηδικής της καταγωγής, ενώ η κρυστάλλινη φωνή της ήταν το μεγάλο της όπλο. Οι Roxette κυκλοφόρησαν συνολικά 10 άλμπουμ, αλλά ήταν το 2ο και 3ο τους άλμπουμ (“Look Sharp!” και  “Joyride” αντίστοιχα) που τους έφεραν στο προσκήνιο και τους έβαλαν σε όλα τα σπίτια και οθόνες του πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το συγκρότημα έγινε το δεύτερο πιο πετυχημένο Σουηδικό συγκρότημα μετά τους ΑΒΒΑ! Ο Per Gessle ήταν ο ιθύνων νους του διδύμου ως κύριος συνθέτης, η Marie όμως έκλεβε την παράσταση.

Roxette – Joyride

Η εικόνα που έβγαζε εκτός ότι ήταν απόρροια της τεράστιας προσωπικότητας, έβγαζε και μία κλάση σαν γυναίκα γενικότερα, από τις γυναίκες που δε συναντάμε σήμερα, άσχετα αν και κατά πόσο όμορφη ή όχι μπορούσε να τη θεωρεί ο κόσμος. Roxette και ‘80s γίνανε συνώνυμο και ας πούμε επιτέλους αλήθειες, χωρίς Roxette δε θα είχαμε αισθανθεί ποτέ ρομαντικά, δε θα είχαμε δώσει ποτέ φιλί στο στόμα με γλώσσα, δε θα αγγίζαμε και δε θα μας άγγιζαν από προσμονή σε απόκρυφα σημεία και ο γενικότερος ερωτισμός τους μας είχε συνεπάρει όλους και όλες.

Roxette – Listen To Your Heart (Official Music Video)

Το μόνο που είχε να κάνει ο καθένας ήταν να ακούσει την καρδιά του και να φερθεί σε αυτόν που ήθελε τρυφερά και με πάθος. Η εικόνα της Marie με το ιδιαίτερο μαλλί και με το να τραγουδάει ξυπόλητη, δείχνοντας ιδιαίτερα ταπεινή παρά την απότομη αύξηση δημοτικότητας που λάβανε, ήταν το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. H Marie κι ο Per ήταν τόσο αυτοκόλλητοι και ταιριαστοί, που πολλοί νόμιζαν ότι ήταν ζευγάρι και στην πραγματική ζωή, ενδεικτικό της χημείας τους και του τι αγάπη προκαλούσαν στους οπαδούς.

Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που συνέβαινε γύρω από τους Roxette, αλλά ξέρω ότι είτε εγώ που γουστάρω ν’ακούω thrash, death και ξύλο γενικότερα, ή ο τύπος που τη βρίσκει με τον Καρρά και η τύπισσα που προσκυνάει Lady Gaga, όλοι μας εκτιμήσαμε και αγαπήσαμε παθολογικά τους Roxette. Μαζί με την Marie Fredriksson πέθανε ένα μεγάλο μέρος της παιδικής μας ηλικίας και εφηβείας. Συνειδητοποιούμε πλέον ότι όσα αγαπήσαμε και μεγαλώσαμε μαζί τους σιγά σιγά αποτελούν παρελθόν και η αλήθεια πονάει. Η Marie μπορεί να έφυγε αλλά η κληρονομιά της όχι.

Πλέον είναι πιο βέβαιο από ποτέ ότι η εκπληκτική φωνή της, η εν γένει παρουσία της και τα υπέροχα κομμάτια που ερμήνευσε, θα μείνουν για πάντα αθάνατα στην ιστορία και κανείς μας που τα έζησε δεν πρόκειται να τα αφήσει να ξεχαστούν.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη. Σ’ευχαριστούμε για τις εικόνες που μας χάρισες και για ατελείωτες αναμνήσεις που δεν ξεχάστηκαν και που πλέον θα γίνουν ακόμα πιο έντονες.

KAΛΛΙΘΕΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα