Ηττα με φόντο τις αδυναμίες και την έλλειψη 10ριου Ι Al Jazeera

Το χθεσινοβραδυνό ματς του Ολυμπιακού είχε δύο πρόσωπα, ένα του πρώτου και ένα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός του πρώτου μπήκε καλά στο ματς, στημένος καλά στο γήπεδο με καθαρά βλέψεις να χτυπήσει στην αντεπίθεση τους Ιταλούς οι οποίοι είχαν μία ανούσια υπεροχή η οποία δεν τελεσφορούσε παραγωγικά για την επίτευξη ενός γκολ.

Σημαντικό το γεγονός πως οι Ιταλοί πάιζουν πάρα πολύ ψηλά, πράγμα που έδινε την συναότητα στον Ολυμπιακό να βρίσκει ελεύθερους χώρους στην αντεπίθεση με την φάση του άπιαστιου σουτ απο τον Τικίνιο να γράφει το 0-1 και τις ελπίδες για μια ευρωπαική επιτυχία να είναι έντονες στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Στο ποδόσφαιρο όμως υπάρχει πάντα ένα ΑΛΛΑ και όχι η ΕΛΠΙΔΑ, η τύχη μπορεί να σε ευνοήσει αλλά χρειάζεται λίγο και την δική σου μαστοριά, και δυστυχώς ο Μάρτινς για ακόμα μία φορά στο χθεσινό ματς δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό στο Β ημίχρονο, σε αντίθεση με τον Γκασπερίνι ο οποίος στο ημίχρονο άλλαξε αμέσως δύο πάικτες με τον Μπογκά να βοηθά πολύ στο επιθετικό κρεσέντο της Αταλάντα, πάικτης που βοήθησε πολύ τους Ιταλούς να γυρίσουν το ματς στο πικρό κατηφορικό 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, σε αντίθεση με τον Μάρτινς ο οποίος έκανε την πρώτη αλλαγή στο 64, ένα λεπτό μετά στο 2-1.

Δυχτυχώς απο το πρώτο ημίχρονο και ειδικά μετά το 35, ο Ολυμπιακός ήταν εμφανές ότι παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και όπως πόσταρα στο live του αγώνα ήταν κάτι ανησυχητικό για την εικόνα της ομάδας στο Β ημίχρονο. Ο Πορτογάλος δυστυχώς δεν φρέσκαρε εγκαίρως την ομάδα με το αποτέλεσμα να γυρίσει μέσα σε διάστημα 2 λεπτών και την πίεση που δέχτηκε ο Ολυμπιακός στο διάστημα 46-64 να είναι δυστυχώς χωρίς καμμία αντίδραση απο μεριάς ερυθρόλευκων.

Το σημαντικότερο στοιχείο που έλειψε χθές ήταν ο πάικτης που λείπει εδώ και πολύ καιρό απο τον Ολυμπιακό, το 10άρι, ο πάικτης που θα πάρει την μπάλα θα την μοιράσει, θα βρεί την κάθετη, θα ανοίξει διαδρόμους στους ελεύθερους χώρους της αντίπαλης άμυνας και δεί στο χθεσινό ματς που χώροι υπήρχαν πολλοί…. αλλά μία η κόπωση, μία η έλλειψη εκγύμνασης, αλλά πολύ περισσότερο παικτών ταλαντούχων τεχνικά ( Βαλμπουενά, Φατιγκά, Φορτούνη, ΕΛαραμπί ) δεν άφησε περιθώριαστους ερυθρόλευκους να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο απο την ήττα.

Οι Αλλαγές των Καμαρά και Ελαραμπί μπορεί να καλυτερεψαν λίγο την εικόνα του Ολυμπιακού στο β ημίχρονο αλλά έγιναν αργά, πράγμα που ιδιαιτέρως με επιβεβαιώνει δυστυχώς για ακόμα μία φορά για το μέγα πρόβλημα του Μάρτινς στην έγκαιρη ”χαρτογράφηση” κάθε μάτς κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Ο πορτογάλος εμφανώς δείχνει να μην βρίσκει λύσεις, θα μου πέι κανείς με ποιους παίκτες, κιεγώ θα απαντήσω, Καμαρά, Ελαραμπί, Βαλμπουενά, Φατιγκά για ένα ημίχρονο δεν μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα αποσα προσέφεραν οι Ακιμπού, Μασούρας, Βαψομαλλιάς για όσο έπαιξαν ….?

 

ΥΓ Ο Ακιμπού δυστυχώς χθές ήταν εξαφανισμένος και έδειξε μία αδυναμία του, μπορεί να είναι ταχύτατος, να έχει αστύρευτες δυνάμεις αλλά δείχνει να μην κατέχει τόσο πολύ το τόπι και στα δύσκολα κοινώς ευρωπαικά ματς εξαφανίζεται.

Διαβάστε Περισσότερα