Josip Iličić, ο Ψηλός με την άψογη τεχνική | Sons Of Football

Μια ακόμη εκπληκτική παράσταση της Αταλάντα του Γκασπερίνι μέσα στο Σαν Σίρο απέναντι στη πρωτοπόρο Μίλαν. Όχι μόνο απέδρασαν οι Μπεργκαμάσκι με τη νίκη, αλλά ολοκλήρωσαν μια γεμάτη εμφάνιση με υψηλό σκορ. Αυτός όμως, που ανέλαβε την ώθηση του παιχνιδιού και την διαχείριση του αγωνιστικού ρυθμού ήταν ο ποιοτικός Josip Iličić.

Ο Σλοβένος επιθετικός συνήθως μονοπωλεί τις ειδήσεις στο πρόσωπο του για την συχνότητα στο σκοράρισμα. Η επικινδυνότητα που πηγάζει από την εκτελεστική του ικανότητα κοντά και εντός της αντίπαλης περιοχής. Παράλληλα, ο ψηλόσωμος Iličić διαθέτει τεχνικά χαρίσματα που τον καθιστούν ιδιαίτερο παίκτη. Απίστευτο στοιχείο, πως ένας στράικερ της δικής του σωματοδομής κουβαλά στα παιδιά του αστείρευτη τεχνική κατάρτιση, υψηλή ποδοσφαιρική αντίληψη στους χώρους που κινείται και ασταμάτητη δημιουργία για τους συμπαίκτες του. Για τα δικά του δεδομένα, ο ίδιος διαθέτει ευελιξία, προσποίηση που ξεγελά τον αντίπαλο και κουβάλημα της μπάλας ως ένας άξιος  δημιουργός τόσο από τον άξονα, όσο κι από τις δύο πλευρές.

www.beinsports.com

Η άφεση ελεύθερης κίνησης από πλευράς Γκασπερίνι στον Iličić, επιτρέπει στο δεύτερο να αγωνίζεται σε όποια πλευρά η ομάδα κυκλοφορεί την κατοχή. Μάλιστα ο ίδιος είναι που παίρνει την πρωτοβουλία της κάθετης πάσας, την ενέργεια της ντρίμπλας που του αποφέρει αρκετές φορές φάουλ σε επικίνδυνες θέσεις. Πραγματικά το στυλ του Σλοβένου αποτελεί σπάνιου συνδυασμού στοιχείων που δύσκολα συναντά κανείς σε παίκτες με αντίστοιχο σκαρί. Και αυτό που προξενεί εντύπωση στην αγωνιστική του φιγούρα, είναι πρωτίστως τα τεχνικά χαρακτηριστικά και δευτερευόντως η τέχνη του γκολ που εξ αρχής τον συνοδεύει.

www.fantamagazine.com

Στο σχήμα της Αταλάντα έχει τον πρώτο λόγο της μπάλας. Από τα δικά του πόδια περνά οποιαδήποτε έμπνευση ή προσπάθεια των παικτών. Όσον αφορά τον φουνταριστό στη σύνθεση, για αυτή την εργασία υπάρχει ο μαχητικός Ζαπάτα. Ο τελευταίος ταιριάζει πιο πολύ σε μόνιμο επιθετικό της περιοχής λόγω της ογκώδους μορφής του. Βέβαια και ο Ζαπάτα αρέσκεται να μάχεται μπροστά από το κέντρο με τους αντιπάλους και να συμμετέχει εξίσου στην αμυντική συμπεριφορά ολοκλήρου του συνόλου. Άλλωστε η Αταλάντα υπό τις κατευθύνσεις του Γκασπερίνι έχει στο ρεπερτόριο της τις μακρινές εύστοχες μπαλιές στους πλάγιους χώρους που βρίσκουν τους επιθετικούς λίγο πριν απελευθερωθούν από την επίβλεψη των αντιπάλων μπακ.

www.transfermarkt.us

Στην όλη συζήτηση για την ποιότητα του Iličić, συχνά αναφερόμαστε για τα ασταμάτητα γκολ του. Αφαιρώντας από τη μνήμη μας πως παρουσιάζει σπάνιο ταλέντο, παρά μόνο τον θυμόμαστε ως έναν γκολτζή. Απέναντι στην Εθνική μας, εξίσου ταλαιπώρησε την άμυνα μας ως μια μόνιμη απειλή που δυσκόλεψε ακόμη και τον ταχύ Τσιμίκα. Έπειτα κιόλας από το πρώτο μισό της Serie A, λίγοι ποδοσφαιριστές αφήνουν το στίγμα τους στον αγωνιστικό χώρο όπως και ο Σλοβένος επιθετικός. Ολοκληρωμένες εμφανίσεις, με δημιουργία, ατομικές ενέργειες και σκοράρισμα. Στο παρακάτω βίντεο γνωρίστε τον πολυτάλαντο πανύψηλο Iličić.

https://www.youtube.com/watch?v=HpxrxvgKqe4

Διαβάστε Περισσότερα