Και ο πιο αισιόδοξος έπαψε να ελπίζει! | Ο Τζες

Επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα όπως είναι, το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι ούτε η ατυχία ούτε και η αυτοκτονία , αλλά η ανικανότητα. Απλά και λαϊκά τα παιδιά δεν μπορούν. Κόντρα στον αδιάφορο Ατρόμητο ο ΠΑΣ κατάφερε να δημιουργήσει πέντε γκολ και το τελικό αποτέλεσμα να γράψει 3-2.

Ως προς την ανάλυση του σημερινού σχηματισμού λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε καθώς για άλλη μια φορά ο Γρηγορίου ανακάτεψε την τράπουλα μήπως και βρεθεί η μαγική συνταγή με άλλη μια φορά να βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Για άλλη μια φορά ο ΠΑΣ αδυνατούσε να παράξει σοβαρό ποδόσφαιρο, και η έλλειψη ποιότητας να είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, από τις πρώτες κιόλας μονομαχίες.

Μετά και από τόσους χαμένους “τελικούς” συνειδητοποιούμε πως πέραν του Τούτου, και οι νεοεισαχθέντες ποδοσφαιριστές της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου είναι μία από τα ίδια και πλέον και ο τελευταίος πιστός έπαψε να πιστεύει στα θαύματα. Δύο αναμετρήσεις έπαιξε ο ΠΑΣ κόντρα στον Ατρόμητο με χαρακτηριστική την αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες που ενώ η ομάδα του Περιστερίου έπαιζε με τα δεύτερά της, πάλι οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου έδειξαν να αδυνατούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στα της αναμέτρησης τώρα όταν καταφέρνεις να δεχτείς τρία γκολ επιπέδου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, δεν μπορείς, και ούτε και δικαιούσαι να ελπίζεις στην σωτηρία. Και για να τα λέμε τα πράγματα όπως είναι, χωρίς οπαδικά γυαλιά, θα ήταν και προσβολή για το ποδόσφαιρο μια ομάδα αφημένη στον αυτόματο να σωθεί εις βάρος κάποιας άλλης. Στο φινάλε ο μόνος διεκδικητής της σωτηρίας που δεν αποκόμισε βαθμό στην σημερινή αγωνιστική ήταν ο ΠΑΣ. Αυτό και μόνο λέει πολλά.

Κλείνοντας θα σταθώ σε κάτι άλλο το οποίο ήταν βασικό προαπαιτούμενο για να ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα σήμερα. Πολλές δυνατότητες δεν έχεις σαν ομάδα, όπως και οι συν διεκδικητές για την σωτηρία, και ας πούμε πως το δέχομαι. Το να έχεις πάθος και ένα νεύρο αυτό με ξεπερνά. Και στη σημερινή αναμέτρηση απαιτούσα να δω το βλέμα του serial killer στους παίκτες του ΠΑΣ αλλά μάλλον ζητάω πολλά. Θέλετε και απόδειξη σε αυτό; Πάμε απευθείας στα 9 λεπτά των καθυστερήσεων που παίχτηκαν στην σημερινή αναμέτρηση. Πόση κατοχή είχες σε αυτά τα λεπτά που παιζόταν η επιβίωσή σου; Τί έκανες σε αυτές τις τελευταίες στιγμές της αναμέτρησης; Ότι έκανες και ολόκληρη την χρονιά, δηλαδή τίποτα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα εδώ και χρόνια παίζει με την φωτιά, ελπίζοντας ότι οι λαγοί θα συνεχίσουν να ξεπηδούν από τα καπέλα, όμως πλέον θαύματα δεν γίνονται. Παίρνει αυτό που του αξίζει και πλέον το μέλλον εξαρτάται καθαρά από τις όποιες διοικητικές αποφάσεις θα προκύψουν στο κοντινό μέλλον. Συζητήσεις υπάρχουν αρκεί επιτέλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων οι αρμόδιοι.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μεγάλη ομάδα και τον δρόμο του θα τον βρει, και γι’ αυτό είμαι βέβαιος. Για την ώρα όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα