Και στα πέναλντι κερδίζουν οι Ιταλοί! | Jago1914!

Μετά από 53 χρόνια το τρόπαιο επιστρέφει στην Ρώμη. Σε έναν τελικό που σίγουρα δεν θα τον θυμόμαστε για την απόδοση των ομάδων, οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν στο ματς και να πάρουν την πολυπόθητη κούπα στα πεναλντι.

Σε ένα παιχνιδι όπου οι Αγγλοι ευτυχησαν στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Ντοναρουμα, να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να μεταφέρουν το άγχος στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Η τακτική προσέγγιση όμως των Άγγλων μετά την επίτευξη του γκολ σίγουρα δεν τους δικαίωσε, αλλά όχι μόνο αυτό,  απογοήτευσε και τους υποστηρικτές τους. Ίσως να πίστεψαν ότι ένα γκολ είναι αρκετό ώστε να τους χαρίσει το τρόπαιο που  τόσο πολύ ήθελαν, καθώς δεν το έχουν κατακτησει ποτέ.

Οι Ιταλοί αν και άργησαν ένα ημίχρονο περίπου, έβγαλαν αντίδραση  προσπάθησαν να πιέσουν ψηλότερα και να τελικά να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης διεκδικωντας ακόμα και την ολική ανατροπή στην κανονική διάρκεια.

Από την πλευράς τους οι Αγγλοι ότι αξιόλογο είχαν να παρουσιάσουν ήταν όταν η μπάλα περνούσε από τα πόδια του Κέιν, όπου πολλές φορές έφτανε πολύ πισω ώστε να πάρει μπαλα.

Οι Ιταλοί έδειξαν ότι το ήθελαν πιο πολύ, ήταν ίσως το πιο δεμένο σύνολο στην διοργάνωση, αυτό τουλάχιστον είδαμε στο χορτάρι και χωρίς πάντα να είναι εντυπωσιακοί, εφτάσαν αηητητοι στην κατάκτηση του τροπαίου.

Σε μια φτωχή διοργάνωση από μεγάλες ομάδες όχι στην φανέλα, αλλά σε  απόδοση είχε φανεί ότι στο ψηλοτερο σκαλι θα έφτανε η πιο σοβαρή και συγκεντρωμενη ομαδα χωρίς να πιάσει φοβερή απόδοση.

Δυστυχώς αυτό το Euro μας έδειξε ότι οι αποστάσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών μικρυναν, όχι επειδή ανέβηκε το επίπεδο των μικρότερων ομάδων, αλλά επειδή έπεσε των μεγαλύτερων.

Jago 1914!

Διαβάστε Περισσότερα