Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί Ι Ο Τζές

Η ποιότητα νίκησε το τσαμπουκά της Σάλτσμπουργκ και η λήξη επιβεβαίωσε το κανόνα που θέλει στο τέλος να κερδίζουν οι Γερμανοί. Χωρίς φόβο και πάθος η Σάλτσμπουγκ κοίταξε στα μάτια μια απ’ τις καλύτερες και πιο φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης, απείλησε ουκ ολίγες φορές αλλά στο τέλος γνώρισε την ήττα με 3-1.

Στο πρώτο ημίχρονο η Σάλτσμπουργκ πίεσε ψηλά και με ωραίες εναλλαγές και εφόδους δημιούργησε προϋποθέσεις να απειλήσει την εστία του Νόιερ, χωρίς όμως αυτό να επιτραπεί από τη πολύ καλή αμυντική λειτουργία των Γερμανών. Η μπάλα όμως τιμωρεί, και πόσο μάλλον όταν βρίσκεται στα πόδια του Λεβαντόφσκι. Στο 42ο λεπτό ο συνήθης ύποπτος πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Μύλερ και έγραψε το 1-0 μετά από όμορφη συνεργασία των δύο, στέλνοντας έτσι τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Πολύ μεγάλη η συνεισφορά του Πολωνού σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς απασχολούσε και τραβούσε την άμυνα πάνω του ανοίγοντας έτσι χώρους για επικίνδυνες καταστάσεις.

 

Η ηρωική Σάλτσμπουργκ δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τη πίεση με τη τύχη όμως να της γυρίζει τη πλάτη. Μετά από σουτ του Κόμαν η μπάλα άλλαξε πορεία από παρέμβαση του αμυντικού της Σάλτσμπουργκ και γράφτηκε το 2-0 στο 52.

Στο 66 η Μπάγερν έμεινε με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Ρόκα αλλά και πάλι μίλησε η ποιότητα. Χαρακτηριστικό των Βαυαρών ήταν η εκμετάλλευση κάθε λάθους του αντιπάλου με σκοπό την εκδήλωση αντεπίθεσης. Έτσι στο 68 ο Ερνάντεζ εκμεταλλεύτηκε με ωραία κούρσα χαμένη μπαλιά στο χώρο του κέντρου, και με σέντρα του Κόμαν ο Σανέ έγραψε το 3-0.  Το μόνο που κατάφερε η Σάλτσμπουργκ ήταν να μειώσει σε 3-1 με τετ α τετ του Μπερίσα.

Σαν τελικό συμπέρασμα θα πω πως ήταν ένα χορταστικό παιχνίδι και το σκορ θα μπορούσε να ήταν αρκετά διαφορετικό δεδομένου των αρκετών κλασικών ευκαιριών ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες. Οι λεπτομέρειες κάνουν όμως τη διαφορά και για άλλη μια φορά στο τέλος κέρδισαν οι Γερμανοί.

 

Ο Τζές

 

 

Διαβάστε Περισσότερα