Καιρός να πάμε παρακάτω. I AL JAZEERA

Πολλές φορές από αυτήν εδώ την στήλη τονίζαμε τα λάθη και τις παραλείψεις της διοίκησης του Ολυμπιακού με πολλούς φίλους να τα αντικρούουν με επικριτικά σχόλια. Τα λάθη έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια, παίκτες αξίας έφυγαν και παίκτες της σειράς ήρθαν, ρίχνοντας την ποδοσφαιρική ποιότητα της ομάδας του Ολυμπιακού.

Η φετινή χρόνια ξεκίνησε όπως και η προηγούμενη δλδ φθίνουσα πορεία ή καλύτερα ελεύθερη πτώση με την σύγκρουση να είναι σφοδρή μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός στο -7 από την κορυφή, στην Ευρώπη δεν μπορεί να σταυρώσει νίκη πόσο μάλλον να κάνει εύκολα το γκολ.  Η επόμενη μέρα πρέπει να έχει ένα και μόνο στόχο, σωστή επιλογή προπονητή με όραμα ο οποίος θα δουλέψει φέτος για του χρόνου. Να μπορέσει η ομάδα να παρουσιάσει ένα ομοιογενές σύνολο το οποίο θα προσφέρει θέαμα σιγουριά στο παιχνίδι αλλά και το βασικότερο, να κερδίζει εύκολα. Με λίγα λόγια προπονητή με πλάνο 3ετίας.

Στο χθεσινό ματς, δυο παίκτες με ποδοσφαιρική αξία την δεδομένη στιγμή στον Ολυμπιακό και οι οποίοι αποτι δείχνει μπορούν να προσφέρουν αλλά δεν τους αφήνει η κακιά χρονική στιγμή που βρίσκεται ο Ολυμπιακός είναι ο Νοτιο-Κορεάτης Χουάνγκ Ουί Τζο και ο Ισπανός Μπιέλ, πάικτες οι οποίοι χάνονται μέσα στην μετριότητα των υπολοίπων. Η φάση του γκολ χθες έδειξε την ποιότητα τους, ειδικά ο ”Φουμαντσού” που έχει μάτια και στην πλάτη! Αλλά τι να το κάνεις, μόνοι τους δεν παίζουν θέλουν και άλλους 9 και αυτό είναι το ζητούμενο την δεδομένη στιγμή.

Θεωρώ ότι το μαχαίρι πρέπει να μπει ακόμα πιο βαθιά στο κόκκαλο και ο σύλλογος να σφουγγαρίσει σχεδόν όλους τους παλιούς και ειδικά όλη την κεντρική αμυντική γραμμή, Μπα, Σισέ, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος είναι κακές επιλογές για την ομάδα του Πειραιά και δυστυχώς για κανένα νέο προπονητή δεν θα είναι σωστό να υπάρχουν σαν  ”επιλογές” για το μαστόρεμα της νέας ομάδας.  Ευτυχώς ο Ομάρ επιστρέφει και με την επιλογή του Ρεαμτσιουκ, ψάχνουμε για τους 2 σοβαρούς κεντρικούς αμυντικούς στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Στην τελική χαμένη χρονιά είναι ας προωθηθεί κάποιος από την 2η ομάδα, πόσο άσχημος θα είναι απο τους υπάρχων κινδύνους ……

Η μόνη γραμμή που θεωρητικά βγάζει ποιότητα αυτή την στιγμή είναι η επίθεση, με Μπιέλ, Φουμαντσού που μέχρι τώρα δείχνουν να είναι πιο έτοιμοι  οι υπόλοιποι: Χάμεζ , Μαρσέλο , Ελ Αραμπί, κ Φορτούνης θα πρέπει να δουλέψουν πολύ για να δέσει το γλυκό. Αφήνω μόνο μία επιλογή από τους κεντρώους, τον Ενβιλά ο οποίος είναι τίμιος, μπορεί να μην είναι Γκιγκέρμε αλλά αυτό που μπορεί, παίζει και εκεί θα πρέπει να πλαισιωθεί το κέντρο μαζί με τους άλλους δυο τουλάχιστον για φέτος, οι υπόλοιποι το χάος…..

#Aljazeera #

Διαβάστε Περισσότερα