Κακή εμφάνιση, δίκαιη ήττα Ι Al Jazeera

Το χθεσινό μάτς το περίμενα περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο για να δώ την ομάδα περισσότερο απο κάθε άλλη φορά, ειδικά στο πως θα αντιδράσει απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο όπως η Σϊτι. Πάντα τέτοια παιχνίδια δείχνουν τις πραγματικές αδυναμίες αλλά και το πόσα ”απίδια πιάνει ο σάκος” όχι μόνο για τον Προπονητή αλλά και για πολλούς παίχτες.

 

Κακό Πρώτο Ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε καθαρά στο πρώτο ημίχρονο με αμυντικές βλέψεις, να κρατήσει το 0 μπάς και κλέψει το μάτς …. δυστυχώς αυτή η τακτική πάντα δεν βγάζει πουθενά, ειδικά όταν δεν έχεις τους κατάλληλους παίχτες …. Ο Μάρτινς κατάβασε 3 χαφ, Μπούχα Ενβιλά και Καμαρά, αλλά, απένταντι του είχε έναν εκπληκτικό Ντε Μπρούινε ο οποίος ”κένταγε’‘…. την άμυνα του Ολυμπίακού με κάθετες είτε δεξιά είτε αριστερά είτε στην περιοχή, με τους Μπούχα και Ενβιλά να φαίνονται ”μικροί” απέναντι του…

Όσα χρόνια βλέπω ποδόσφαιρο ομάδες που έκλεβαν τέτοια παιχνίδια ( π.χ ΠΑΟ ), το έκαναν γιατί είχαν τρομερά χαφ που σε έπνιγαν και εκπληκτικά μπάκ που όργωναν τις πλευρές ….. Δυστυχώς με Ραφίνια – Χολέμπας και Εν Βιλά – Μπουχαλάκη οι οποίοι πάντα κυνηγούσαν την μπάλα δεν μπορείς να κάνεις πολλά…. Ειδικά στο 1 ημίχρονο ο Ολυμπιακός θεωρώ πως ήταν τυχερός που το σκόρ παρέμεινε μόνο στο 1-0. Ο Σα έπαιξε μεγάλο ρόλο σαυτό, με τις επεμβάσεις τουλάχιστον σε 2 φάσεις.

Βαρύ Κέντρο Χωρίς Κουμανταδόρο

Στην αρχή της χρονιάς ( όχι πολύ μακρία …. Αύγουστος 2020 ) με την φυγεί του Γκιγκέρμε πολλοί εκθίαζαν τον ΕΝβιλά χωρις να τον δούν απλά γιατι είχαν δεί κάποια στιγμιότυπα απο το you tube…. δεν θα σχοληθώ πολύ με το συγκεκριμένο θέμα όυτε θέλω να πείσω τον αναγνώστη να αφουγκραστεί την άποψη μου.! Όμως στο χθεσινό παιχνίδι για ακόμα μια φορά είδα ότι είναι ανέντιμο, πολύ βαρύ για μενα προσωπικά να ακούω ότι στην ίδια ζυγαριά μπορεί να μπέι ο Γκιγκέρμε με τον Ενβιλά…. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ ….

Ο Βραζιλιάνος έκοβε και έραβε, έφτιαχνε όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο Γάλλος εν αντιθέση απλά πασάσει σωστά αλλά δεν έχει την ουσία του Βραζιλιάνου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού μέχρις στιγμής. Δεν έχει δείξει κάποια στοιχεία περισσότερα απ την απλή κοντινή πάσα. Επιπλεον του ότι είναι πιο βαρύ κορμί…. φάνηκε πολύ χθές ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κυνηγούσε τους επιτελικούς της Σίτι…. έχετε δεί εσύς χαφ να κυνηγάει πάντα τους αντιπάλους … συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι χαφ…

Για τον Μπουχαλάκη δεν θα πώ πολλά, απλά μερικές φορές αναρωτιέμαι πως δέχεται να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού…. την έχω πέι την γνώμη μου ξανά για τον συγκεκριμένο παίχτη, για Ελλάδα είναι πολύ καλός, μαχητής, εργάτης, για σοβαρά παιχνίδια όμως του Ολυμπιακού δεν μπορεί και χθές φάνηκε πολύ περισσότερο μιας και πέραν των λαθών που έκανε στις μεταβιβάσεις δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω απόσα μπορεί… με την φυγεί του Γκιγκέρμε φαίνονται πολύ περισσότερο οι αδυναμίες του.

Σαν την Καλαμιά στον Κάμπο ….

Τα τρία Βέλη του Ολυμπιακού χθές ήταν φυσιολογικό να μην ακουμπήσουν την μπάλα για ευνόητους λόγους… Ο Ελαραμπί δεν ξέρω αν ακούμπησε την μπάλα 2 φορές στο α ημίχρονο! Ο Βαλμπουενά εμφανώς εκνευρισμένος γιατί δεν είχε τις βοήθειες που ήθελε στο να αλλάξει την μπάλα με τους κεντρώους…. ήταν σε κακή μέρα. Όσο για τον Ραντζελοβιτς, προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου αν πήρε μπάλα δεύτερη φορά. Γενικά η επιθετική εικόνα του Α ημιχρόνου ήταν αποκαρδιωτική αλλά και δικαιολογημένη!

Η Αλλαγή που βοήθησε ….

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός διαφορετικός, ισσορόπησε κάπως το παιχνίδι και πάτησε τουλάχιστον 2-3 φορές καλά στην περιοχή. Ο Μάρτινς έκανε μία σωστή αλλάγη που ήταν καταλητική κατ’ εμέ στο ματς. Έβγαλέ τον Μπουχαλάκη και πέρασε τον Πέπε στο παιχνίδι. Ο πορτογάλος έδωσε άλλη πνοή στο κέντρο του Ολυμπιακού, έκανε αυτό που έλειπε , ζητούσε μπάλα, κουβαλούσε και έβγαλε μία εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη της Σίτι, κάτι που κανείς σε όλο το ματς δεν κατάφερε απο πλευράς Ολυμπιακού! Μπορεί να μην πάτησε πολύ στην αντίπάλη περιοχή αλλά με γέμισε ελπίδες .

Προσοχή, δεν λέω ότι είναι ο παιχταράς, βοήθησε όμως να αλλάξει η εικόνα του Ολυμπιακού, συν ότι η ομάδα ανέβηκε περισσότερο στο γήπεδο, δεν έπαιζε όπως στο α που βάλανε την Σίτι να μπέι στα δίχτυα! Για τον Μπρούμα θα πώ ότι δεν έχω εντυπωσιαστεί, ίσα ίσα θα πώ κάτι και δεν νομίζω να πέσω έξω πολύ, τον θεωρώ αποτυχημένη μεταγραφή. Βλέπω ένα παίχτη που δεν έχει τεχνική, περισσότερο στηρίζεται στην δύναμη και την ταχύτητα του, ενώ τις πεισσότερες φορές ”ξεχνάει” την μπάλα, δέιγμα της έλλειψεις τεχνικής που έχει…

EUROPA LEAGUE….. ο στόχος

Βάσει και των χθεσινών αποτελεσμάτων αλλά πόσο μάλλον και της μέχρι τώρα εικόνας των ομάδων πιστέυω ότι μοναδικός στόχος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι η τρίτη θέση για το Europa League. Η Πόρτο έχει το πάνω χέρι, λόγω του 2 γκολ που πέτυχε στα τελευταία λεπτά στο Ντραγκάο αλλά πολύ περισσότερο  εκτίμηση μου έγκειται στο γεγονός ότι ο φετινός Ολυμπιακός θα χρειαστεί πολύ χρόνο ακόμα για να μπορέσει να δέσει ώστε να δείξει το κάτι παραπάνω. Τις περσυνές εμφανίσεις ξεχάστε τις …. ούτε για αστείο, απέχει παρασάγκας. Μετά τον Δεκέμβρη Γενάρη ίσως δούμε κάποια στοιχεία του νέου Ολυμπιακού.

ΥΓ : Ελικρινά, την αλλαγή του Ρατζέλοβιτς με αυτή του Μπρούμα ακόμα δεν μπορώ να την Καταλάβω ……..

ΥΓ 2 : Όπως και αυτή του Χασάν με τον Ελαραμπί….. δλδ αν κυνηγάς το μάτς γιατι δεν τους βάζεις και τους δύο ?????

ΥΓ 3 : στο 2-0 ο Σισέ κατάλαβε τι έγινε ????? μιλάμε για γκολάρα αλλά και άμυνα ΧΩΝΙ …….

AL JAZEERA

Διαβάστε Περισσότερα