ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ , ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΣΕΡΙ ΝΙΚΩΝ | DRAZEN

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΕΦΕΣ  95-69

Το δύσκολο πρόγραμμα των πέντε αγώνων πέρασε και τώρα ο Παναθηναϊκός καλείται σε ένα πιο βατό μονοπάτι να δείξει από τι είναι φτιαγμένος φέτος. Πρώτο δείγμα θετικό απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης , Εφές , όπου περνάει τη δική της μεγάλη κρίση.

To O.A.K.A. αποτελεί το φάρμακο για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Στην έδρα του καλύπτει πλήρως όλες τις αδυναμίες του και εμφανίζει το επιθυμητό πρόσωπο και σημαντικότερο όλων φτάνει στη νίκη.

Είναι δύσκολο στη παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός να παίζει παιχνίδια must win. Η ομάδα χτίζεται και είναι κάπως άδικο στη πρώτη δεκάδα αγώνων να ορίσουμε τι ματς πρέπει να κερδίσει και ποια παιχνίδια είναι στο πρόγραμμα να χάσει.

Ο Παναθηναϊκός χτίστηκε με αμυντικό προσανατολισμό και πρέπει να δώσει το βάρος στην αμυντική του συμπεριφορά εάν θέλει να έχει συνέχεια στη διοργάνωση. Η πίεση στη πρώτη πάσα που είδαμε χτες , του δίνει εύκολους πόντους. Μάλιστα στην έως τώρα διαδρομή των πρασίνων ο Nedovic είναι εκείνος που όταν βρίσκεται στο παρκέ εφαρμόζει τη παραπάνω συνθήκη πλήρως.

Ζητούμενο και η πίεση μακριά από τη μπάλα αλλά να γεμίσει και τη ρακέτα με κορμιά που να καθαρίζουν το ριμπάουντ. Ο Παπαγιάννης χτες έκανε τεράστια εμφάνιση αλλά όταν ήταν στο πάγκο , τα ριμπάουντ και τα καλάθια μέσα από τη ρακέτα ήταν εύκολη υπόθεση για την Εφές. Να σημειωθεί ότι και ο Evans είχε θετική παρουσία χτες.

Ο ερχομός του Ferrell υποχρέωσε τον coach Πρίφτη να έχει στο παρκέ αρκετή ώρα το δίδυμο Perry-Macon. O Perry πραγματοποίησε ένα μυαλωμένο παιχνίδι .Δεν πήρε πολλές προσπάθειες , μοίρασε το παιχνίδι και κυρίως έβαλε το κορμί του μπροστά στην άμυνα.

Εξαιρετικός μετά από καιρό ο Sant-Roos που στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε τα έκανε όλα. Θέλει περισσότερο χρόνο στο παρκέ αφού νιώθει κανείς ότι οι πράσινοι όταν αγωνίζονται παίζουν με παίχτη παραπάνω στην άμυνα. Στα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού του , είναι ότι μπορεί να απειλήσει από το τρίποντο αλλά και με drives.

Ο Nedovic είναι με διαφορά ο καλύτερος παίχτης του Παναθηναϊκού. Εάν η απόδοση του κάθε αγωνιστική στην επίθεση είναι στους 20 πόντους και στην άμυνα έχει το πάθος που έδειξε χτες θα είναι ευχής έργων για τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του coach Αταμάν ενώ έχει σε μεγάλο ποσοστό το roster που την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης , έχει ρεκόρ 1-5 και δεν παίζει καθόλου καλά. Η άμυνα της πελαγοδρομεί ενώ και τα ποσοστά της στα σουτ είναι απογοητευτικά.

Δεν έχει βρει τις απαραίτητες συνεργασίες στην επίθεση και καλείται να γυρίζει τούμπα την εικόνα της εάν θέλει να προλάβει πριν είναι αργά να υλοποιήσει τους στόχους της.

Εν κατακλείδι , ο Παναθηναϊκός χτες έπαιξε το μπάσκετ που μπορεί σε μέγιστο βαθμό και πραγματοποίησε μια τεράστια εμφάνιση. Έβγαλε άμυνες και βρήκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο ενώ είχε και αξιόπιστο σουτ από το τρίποντο.

DRAZEN

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα