Καλπάζει και ονειρεύεται… ο Ταύρος! | Ο Τζες

Μεγάλη νίκη για τον “Άγιαξ της Ηπείρου” και συνεχίζει να καλπάζει και να ονειρεύεται. Μετά τη νίκη επί της Λαμίας έπιασε τον ΠΑΟΚ στη τρίτη θέση και φιγουράρει στις “ευρωπαϊκές” θέσεις της βαθμολογίας.

Πιστός στο παιχνίδι υπομονής και αναμονής ο Μεταξάς, έδωσε για μεγάλο διάστημα χώρους στην ακίνδυνη Λαμία και τη κατάλληλη  στιγμή χτύπησε με το νικητήριο και πανέμορφο γκολ του Σάλιακα. Αφοπλίζοντας κάθε απόπειρα της Λαμίας, οι φιλοξενούμενοι στη πρώτη κιόλας μπαλιά αναζητούσαν τον Περέα και τον Μορέιρα στη πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Νοοτροπία και ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε πως η σημερινή νίκη ήρθε μέσα από μια ατομική έμπνευση και όχι τόσο από τη τακτική προσέγγιση. Η συγκεκριμένη τακτική που ακολουθεί ο κ. Μεταξάς, μπορεί εύκολα να αποδώσει κόντρα σε ομάδες με έντονο επιθετικό προσανατολισμό αλλά κόντρα σε μια πιο “φοβική” άμυνα ίσως οι μεγάλες μπαλιές πέσουν στο κενό. Εν τέλει όμως με τον “κεραυνό” του Σάλιακα στο 54ο λεπτό οι Γιαννιώτες πήραν τους τρεις βαθμούς που δικαίως τους επιτρέπουν να ονειρεύονται.

Πλέον ο ΠΑΣ διαθέτει τη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (!) και έτσι απλά εξηγείται η υψηλή θέση στη βαθμολογία. Βασική λοιπόν προϋπόθεση για τη διατήρηση αυτής της εικόνας, και της βαθμολογικής θέσης μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, είναι να παραμείνει αυτός ο κορμός ως έχει μέχρι και το καλοκαίρι, παρά τα όποια σενάρια που καταφθάνουν καθημερινά στα αυτιά μας.

Μοναδική βελτίωση που ίσως αναζητήσει ο ΠΑΣ στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται, πιθανολογείται να είναι στο χώρο το κέντρου, αναζητώντας ένα έτοιμο αλλά και δημιουργικό χαφ. Όσο για την επιθετική γραμμή ίσως εν τέλει να μη χρειαστεί κάποια προσθήκη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως πολύ σύντομα το αστέρι των ηπειρωτών, ο Pedro Conde,  επιστρέφει και μοιάζει με… ταύρο στο κλουβί.

Ο Τζες

 

Διαβάστε Περισσότερα