Κάποια στιγμή θα δείς τα Ραδίκια Ανάποδα …. Μαρία Σκαμπαρδώνη

Κάποια στιγμή θα πεθάνεις. Το ξέρεις, όποιος και να είσαι, ό,τι και να έχεις πετύχει. Θα επέλθει το τέλος αυτής της τόσο σύντομης και γλυκιάς ζωής, δεν θα μπορέσει κανείς ποτέ να αποφύγει αυτό που είναι γραμμένο για όλους μας. Κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε στη γη από την οποία προήλθαμε, όπως τα δέντρα, τα φρούτα, τα ζώα.

Είμαστε τυχεροί, διότι γεννηθήκαμε, σε εμάς δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουμε αυτό το ταξίδι τη στιγμή που εκατομμύρια άλλοι δεν πρόκειται να δουν ποτέ το φως της ημέρας. Και μόνο για αυτό, ευλογημένοι είμαστε. Ακόμα και αν κάποια στιγμή η παράσταση τελειώσει, αυτό δε σημαίνει πως δεν άξιζε για την ώρα που διαρκούσε.

Δεν μπορείς να αποφύγεις το θάνατο. Κανείς. Μπορείς όμως, να αφήσεις πίσω σου μία ζωή που θα αξίζει να τη θυμούνται όσοι σε γνώρισα και σε αγάπησαν, ένα αποτύπωμα που κάποτε θα φανερώνει πως πέρασες από τον κόσμο αυτό.

Δεν μπορείς να αποφύγεις το θάνατο. Όμως, μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα, να ζεις και να γεύεσαι τη μαγεία της κάθε στιγμής. Μπορείς να ζεις μία ημέρα, την κάθε ημέρα, σα να είναι μοναδική –γιατί είναι.

Δεν μπορείς να νικήσεις το θάνατο. Μπορείς όμως να ζήσεις μία μοναδική, πανέμορφη ζωή. Είναι καθαρά και μόνο στο χέρι σου.

Μη επιτρέποντας σε κανέναν να ραγίζει την καρδιά σου.

Μη αφήνοντας τους άλλους να σε ορίζουν, να δημιουργούν τη δική σου αλήθεια.

Μη θεωρώντας πως μία άσχημη μέρα σημαίνει μία άσχημη ζωή.

Μην αφήνοντας το φόβο του θανάτου να σε αρρωσταίνει και να σε αδρανοποιεί.

Ο θάνατος δεν μπορεί να σε νικήσει αν ζήσεις μία αληθινή ζωή, αν ζήσεις τη ζωή που ονειρεύτηκες, βρεις τον σκοπό σου και τον εκπληρώσεις.

Σταμάτα το κλαψούρισμα επειδή κάποτε θα πεθάνεις. Ξεκίνησε από σήμερα να ζεις, να υλοποιείς όλα αυτά που ονειρεύεσαι. Γίνε ένας νικητής της ζωής και όχι του θανάτου!

Διαβάστε Περισσότερα