Κάποιοι γεννήθηκαν Μεγάλοι….

Ξέρετε στην ποδοσφαιρική Ευρώπη τί σημαίνει δυναμώνει, ή τάδε ομάδα στο Γερμανικό πρωτάθλημα; Στο Πορτογαλικό , στο Ιταλικό, στο Ολλανδικό ; Απλά καί λογικά πράγματα. Διπλασιάζουν ή και τριπλασιαζουν το μπάτζετ τών μεταγραφών, αλλάζουν με κορυφαίο όνομα τόν προπονητή τους καί γενικά έρχονται με καθαρά καί θεμιτά μέσα να γίνουν πρωταγωνιστές καί μεγάλο όνομα στην χώρα τους αλλά καί στην Ευρώπη . Αλλάζουν οικονομική πολιτική, φιλοσοφία, καί με υπομονή καί επιμονή στοχεύουν πλέον ψηλά.

Εδώ όμως συμβαίνει το τελείως διαφορετικό. Εάν θέλεις να γίνεις “Μεγάλος” να δυναμώσεις δηλαδή ποδοσφαιρικά, δεν είναι υποχρεωτικό να ξοδέψεις ένα φορτηγό λεφτά. Αρκούν πολύ λιγότερα. Βάζεις έναν στόχο αλλά πολύ ουσιαστικό. Πρέπει να διεισδύσεις στα κέντρα αποφάσεων. Βγάζεις περισσότερους συμβούλους στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καί από εκεί ακολουθεί, η επιτροπή διαιτησίας. Για φιλανθρωπικό σκοπό δανείζεις σε 4-5 ομάδες ότι παικτικά δεν σού χρειάζεται, αγοράζεις καί παίκτες έτσι για τόν υπέρ ανεγέρσεως σκοπό καί εσύ από κάποιες άλλες ομάδες, υπέρ ενισχυσεως τού ταμείου τών φτωχών καί είσαι πανέτοιμος.

Για τίποτα μεταγραφές σας είπα δεν είναι απαραίτητο να καταξοδευτείς, φέρνεις και κάποιας αξίας ποδοσφαιριστές από τά αζητητα τής Ευρώπης, αλλά για την Ελλάδα φίρμες. Η εποχή πού ή ομάδα τού Ολυμπιακού έφερε μπομπάτα ονόματα , τέτοια πού ταρακουνιόταν όλη η Ποδοσφαιρική Ευρώπη μάλλον πέρασε. Γιατι κακά τά ψέματα ο Ολυμπιακός είχε τά ” κουμάντα” αλλά κανείς εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούσε ποδοσφαιρικά, στο χορτάρι δηλαδή να τόν κοντραρει.

Μεγάλες διαφορές σε ποιότητα καί πείρα. Οργανώθηκε καί στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός όμως έκανε επιτυχίες , έφαγε καί στραπάτσα , σιγά σιγά όμως σάν σύλλογος πήγε πάντα προς τά πάνω. Δεν είναι τυχαία η Ευρωπαϊκή του κατάταξη  καί ή τοποθέτησή του σε ομίλους με τούς ισχυρούς.Ο Παναθηναϊκός ναι αυτός ο Παναθηναϊκός πού σήμερα είναι στο καναβάτσο, ακόμα καί σήμερα λοιπόν είναι “όνομα ” στην Ευρώπη αλλά καί ο δεύτερος σε τίτλους στην Ελλάδα.

Καί για να μήν έχετε αυταπάτες βάλτε στην ζυγαριά όλες τίς λεγόμενες μεγάλες ομάδες πλην τού Ολυμπιακού καί κοιτάτε προς τα πού θά γύρει η πλάστιγγα. Ο Παναθηναϊκός ακόμα έτσι όπως είναι σήμερα είναι ποδοσφαιρικά Βαρύτερο όνομα. Κόκκινοι καί Πράσινοι είναι παλιοί στο κουρμπέτι, ξέρουν πώς να ελιχθουν, καί πώς να παραμένουν αθέατοι γνωρίζοντας τά πάντα .

Έχουν πολλά ποδοσφαιρικά ” Νταν” και αφήνουν τούς φιλόδοξους  αλλά καί άγαρμπους αντιπάλους τους να εκτεθούν μέχρι να γελιοποιηθουν, και μετά κάνουν τίς κινήσεις τους.
Είπαμε δεν ετοιμάζονται να μεγαλώσουν ,

ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΓΑΛΟΙ!!

 

SERPICO

Διαβάστε Περισσότερα