Κατάντια! | Ο Τζες

Και εκεί που λες ότι χειρότερα δε γίνεται, έρχεται αυτό το συνονθύλευμα παικτών με γαλανόλευκη αμφίεση να σε διαψεύσει…

Φυσικά και δε πρόκειται να πω το παραμικρό για το σημερινό παιχνίδι. Η εικόνα της εθνικής μου θύμισε εμένα και τους φίλους μου κάτι βραδιές σε γηπεδάκια 5×5. Τα προκριματικά τελείωσαν μετά και την αυλαία με το Κόσοβο, οπότε πάμε να κάνουμε μια σούμα των όσων (αντέξαμε και) είδαμε.

Φυσικά και δεν ζούμε σε ροζ συννεφάκια. Το αποδείξαμε, η ομάδα του Georgiou Club, από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με την Ισπανία όταν επισημάναμε πως το “Χ” στην Ισπανία ήταν από καθαρή τύχη, και ότι η εθνική μας ομάδα νοσεί. Δεν απαιτήσαμε τη πρόκριση αλλά μια σωστή εμφάνιση. Απαιτήσαμε ένα στυλ παιχνιδιού το οποίο να μας κάνει μια υπολογίσιμη ομάδα στον όμιλο, και ένα παίξιμο το οποίο να ικανοποιεί τον θεατή και φίλαθλο αυτής της ομάδας. Εν τέλει θεωρείτε πως το είχαμε αυτό;

Σε όλα τα παιχνίδια είδαμε μια ομάδα άνευρη χωρίς αρχή μέση και τέλος. Μια ομάδα χωρίς ποιότητα χωρίς προσωπικότητες, και με έναν προπονητή σε ρόλο προαγωγού – διαφημιστή (και όποιος κατάλαβε κατάλαβε). Αυτό πλέον πρέπει να σταματήσει, και η πιο τρανή απόδειξη ήταν ο κόσμος που άντεξε να βλέπει για 90 λεπτά αυτό το “θέαμα”. Πείτε μου ειλικρινά, θυμάστε ποτέ τόσο άδειο ΟΑΚΑ σε αγώνα της εθνικής; Ούτε σε παιχνίδι τοπικού…

Η κατάσταση αυτή δε πρόκειται να αλλάξει δυστυχώς στο άμεσο μέλλον. Πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις για να ελπίζουμε σε μια αλλαγή. Αρχικά η χώρα μας δε παράγει ποδοσφαιριστές και κυρίως προσωπικότητες. Άποψη μου είναι πως θα πρέπει επιτέλους να υποχρεωθούν οι ελληνικές ομάδες να έχουν τουλάχιστον τρεις Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα τους. Αυτή η ξενομανία και η λατρεία σε παίκτες της αλλοδαπής μας έχουν φέρει σε αυτό το χάλι. Δεύτερον θα πρέπει να υποχρεωθούν ΟΛΟΙ οι σύλλογοι να έχουν εγκαταστάσεις ανάλογες μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αν θέλουν να ανήκουν στη Super League. Πέραν από σύλλογοι, να είναι λοιπόν και φυτώρια νέων ποδοσφαιριστών. Τέλος, θα πρέπει οι αρμόδιοι που χειρίζονται τα ζητήματα της εθνικής μας ομάδας, να σταματήσουν να δίνουν χαρτάκι. Να ενδιαφερθούν επιτέλους για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να επενδύσουν σε αυτό. Μια φορά αφέθηκε προπονητής της εθνικής μας να δουλέψει ελεύθερα και σοκάραμε το πλανήτη κατακτώντας το Euro.

Δε χρειάζεται πιστεύω να πω κάτι άλλο. Αν κάτι με έχει στεναχωρήσει δεν είναι ο αποκλεισμός αλλά η απάθεια στα πρόσωπα των αδιάφορων ποδοσφαιριστών μας. Και ας σταματήσουν οι διάφοροι “μεγαλοδημοσιογράφοι” και “αναλυτές” να χαϊδεύουν αυτιά. ΟΧΙ δεν υπάρχει ελπίδα σε αυτή την εθνική. ΟΧΙ δεν πέσαμε μαχόμενοι. Μη δουλευόμαστε μεταξύ μας και κυρίως μη κοροϊδεύετε το κόσμο.

Ο Τζες

 

Διαβάστε Περισσότερα