Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ μιλά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Ο προπονητής του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεζ πιστεύει ότι το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ μπορεί να αποδειχθεί ένα από τα καλύτερα που έχουν γίνει ποτέ.

Το τουρνουά διεξάγεται συνήθως το καλοκαίρι, αλλά θα διεξαχθεί από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, όταν οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο πιο δροσερές.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα είναι στο μέσο της σεζόν των περισσότερων πρωταθλημάτων.

“Πάντα υπήρχε μια γκρίνια σε διεθνές επίπεδο ότι πάντα παίρνουμε τους παίκτες όταν είναι κουρασμένοι”, δήλωσε ο Μαρτίνεζ στο BBC Radio 5 Live.

“Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο ή διεθνές τουρνουά που έχουμε δει μόνο και μόνο επειδή το σωματικό επίπεδο των παικτών θα είναι στο βέλτιστο.

“Όλοι θα είναι μέσα σε 1.000 αγωνιστικά λεπτά έχοντας μόλις λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της σεζόν – είναι η ιδανική στιγμή για τους παίκτες να πάνε να παίξουν για την εθνική τους ομάδα”.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο είναι πιθανό να αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία για τη λεγόμενη “χρυσή γενιά” του Βελγίου να διεκδικήσει ένα μεγάλο τρόπαιο.

Η απόφαση να φιλοξενηθεί το τουρνουά στο Κατάρ έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις λόγω των ανησυχιών για το ιστορικό της χώρας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε Περισσότερα