Κατώτερος τον περιστάσεων Trelogiatros

Σε ένα παιχνίδι πολύ κακό ο Ολυμπιακός επικράτησε δικαίως του ΠΑΟΚ με 1-0. Ο δικέφαλος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, άνευρος, χωρίς ουσία, χωρίς ενέργεια και χωρίς κανένα σχέδιο στον αγώνα. Ένα παιχνίδι που θύμισε έντονα τον αγώνα με την ΑΕΚ προ διετίας που σημαδεύτηκε από την διακοπή του.

Με έναν ΠΑΟΚ που δεν άρεσε σε κανένα, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που μεσοβδόμαδα είχε αγώνα υψηλής έντασης απέναντι στην Άρσεναλ, απογοήτευσε πλήρως με την εμφάνισή του. Προβλέψιμος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, αντιμετωπίστηκε εύκολα από τους ερυθρόλευκους, που δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού από τον ανύπαρκτο ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός υποψιασμένος, ακολούθησε εντελώς διαφορετική τακτική σε σχέση με τον περσινό αγώνα, στήθηκε έξυπνα στο γήπεδο, μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ και χτύπησε τον δικέφαλο στην κόντρα εκμεταλλευόμενος μία από τις λίγες ευκαιρίες που του δόθηκαν.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο δύο ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού, με έναν κόσμο διψασμένο και σίγουρο για την νίκη, και απέναντι σε έναν θεωρητικά κουρασμένο αντίπαλο, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για την εμφάνιση. Καμία διαιτησία (που ήταν πολύ καλή), κανένας εξωαγωνιστικός παράγοντας δεν έφεραν αυτή την ήττα. Οι αιτίες βρίσκονται αλλού.

Μετά το παιχνίδι αυτό ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο είναι πλέον ο Ολυμπιακός. Μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα; Πολύ δύσκολα αλλά μπορούν.
Για να συμβεί αυτό πρέπει να αλλάξουν πολλά. Τι πρέπει να αλλάξει; Αυτό πρέπει να το αποφασίσουν οι ιθύνοντες, με σύνεση, νηφαλιότητα, ψυχραιμία και με μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας.

Το μόνο θετικό της βραδιάς από την πλευρά του ΠΑΟΚ, είναι η συμπεριφορά του κόσμου. Παρά τις ανόητες προκλήσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, ήταν άψογοι και αποδέχτηκαν την ήττα της ομάδας όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο που θέλει να μεγαλώσει, και παρά τις αντίθετες προβλέψεις από διάφορους ψεκασμένους που θα ζουν στον μοναδικό τους κόσμο…

Αναμένεται πολύ δύσκολη συνέχεια με απανωτά ντέρμπι και στους δύο θεσμούς, και επιπόλαιες αποφάσεις ίσως αποβούν μοιραίες για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Trelogiatros

Διαβάστε Περισσότερα