ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΔΥΟ… | DRAZEN

Σε μια εποχή όπου το τρίποντο αποτελεί την αιχμή του δόρατος των περισσότερων ομάδων του NBA , δυο ψηλοί βγαίνουν μπροστά και μαγεύουν με τις εμφανίσεις τους.

Ονειρεύονται και οι δυο αρχικά τον τίτλο του M.V.P. και μετά γιατί όχι , το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Nikola Jokic & Joel Embiid επιθυμούν -ένας από τους δυο φυσικά-να καταφέρουν πάρουν το βραβείου του πολυτιμότερου παίχτη της φετινή σεζόν.

Κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή του θρυλικού Shaquille O ‘ Neal , να αναδειχθεί δηλαδή πολυτιμότερος παίχτης του πρωταθλήματος ένας center.

Βέβαια πολλά έχουν αλλάξει από τότε . Το παιχνίδι των centers τη νέας εποχής δεν μοιάζει τόσο πολύ με το παιχνίδι του Σακ.

Όμως οι Embiid & Jokic έχουν εμφανίσει και αναπτύξει πτυχές στο παιχνίδι τους που τους καθιστούν μοναδικούς.

Αρχικά ο Joel Embiid οδηγεί τους Sixers και με ρεκόρ 39-20 η ομάδα της Philadelphia βρίσκεται την 2η θέση της Ανατολής. Ο ίδιος είχε ένα τραυματισμό που τον άφησε εκτός για αρκετό διάστημα.

Επέστρεψε εξίσου δυνατός και ετοιμοπόλεμος να οδηγήσει την ομάδα του στους φετινούς τελικούς του NBA.

Ο Jo-Jo εμφανίζει στοιχεία στο παιχνίδι του που θυμίζουν Shaquille αλλά και Hakeem ταυτόχρονα. Συνήθως επιτίθεται με πρόσωπο στο καλάθι ενώ από φέτος έχει προσθέσει και το τρίποντο στο επιθετικό του οπλοστάσιο.

Το σουτ από μέση απόσταση παραμένει αξιόπιστο ενώ παρά το ύψος του έχει εκπληκτική ισορροπία κινήσεων.

Ας δούμε αναλυτικά τι προφέρει σε αριθμούς στα 41 ματς όπου έχει αγωνιστεί. Σημειώνει 30 πόντους μ.ο. , μαζεύει 11,1 ριμπάουντ αλλά μοιράζει και 3,1 ασίστ.

Όλα αυτά σε 32,1 λεπτά που βρίσκεται στο παρκέ. Το ποσοστό του στο τρίποντο είναι στο 37,5 %, – 3,1 προσπάθειες ανά παιχνίδι- ενώ στις βολές εμφανίζει ποσοστό της τάξεως του 85,1%.

Φέτος αφού διαθέτει σπουδαίο supporting cast θέλει -και μπορεί -να πάει ως το τέλος της διαδρομής.

Άξιος αντίπαλος του στην διεκδίκηση του βραβείου του πολυτιμότερου παίχτη δεν είναι άλλος από τον Nikola Jokic. Είναι ο ψηλός που την τελευταία 10ετία έχει επηρεάσει το παιχνίδι της ομάδας του περισσότερο από κάθε άλλον.

Μένει να επηρεάσει και τον τρόπο λειτουργίας και αγωνιστικής συμπεριφοράς όλων των ψηλών του πρωταθλήματος. Στο παιχνίδι του έχει αρκετούς τρόπους που μπορεί να σε σκοτώσει επιθετικά αλλά παράλληλα να δημιουργήσει και καταστάσεις για τους συμπαίκτες του.

Παιχνίδι με πλάτη αλλά και με πρόσωπο , διαθέτει σαν Σέρβος που είναι αξιόπιστο τρίποντο. Διαθέτει όμως και ένα μοναδικό court vision που τον τοποθετεί εντός παρκέ ως οργανωτή και διαχειριστή στο να τρέξει τα συστήματα της ομάδας του.

Παρά τον τραυματισμό του Murray , οι Nuggets συνεχίζουν να κερδίζουν και έχουν ρεκόρ 38-21 που τους φέρνει στην 4η θέση της Δύσης.

Σε νούμερα ο Super Joker σημειώνει 26,3 πόντους μ.ο. μέχρι στιγμής στα 59 ματς που έχει αγωνιστεί.-35,4 λεπτά συμμετοχής σε κάθε ματς-.

Επιπρόσθετα μαζεύει 10,9 ριμπάουντ , μοιράζει 8,7 ασίστ αναδεικνύοντας και με αριθμούς το πολυδιάστατο παιχνίδι του. Στο τρίποντο έχει 40,5% -3,4 προσπάθειες στο παιχνίδι-με το ποσοστό του στις βολές να είναι στο 85,7%.

Ποιος από τους δυο αξίζει να το πάρει είναι ερώτημα δύσκολο. Είναι τα δυο φαβορί στην κούρσα και το δικαιούνται περισσότερο από κάθε άλλον παίχτη του πρωταθλήματος είναι το μόνο σίγουρο.

Προσωπικά θέλω -και κλείνω τον μάτι- προς τον Embiid.

 

DRAZEN

 

Διαβάστε Περισσότερα