Κρίθηκε στις λεπτομερεις! I Jago1914

Δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική όπου η ομάδα του ΑΡΗ έμεινε μακριά από τις νίκες. Αυτή την φορά γνώρισε την ήττα στο εξ αναβολής παιχνίδι, απέναντι στην ομάδα της ΑΕΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρατάχθηκε με την ίδια εντεκάδα, όπως με το παιχνίδι με τον ΠΑΣ χωρίς καμμια αλλαγή. Από την μεριά της ΑΕΚ ο Χιμένεθ έκανε την έκπληξη βάζοντας μέσα τον Μάχαιρα και αφηνοντας στον πάγκο τόσο τον Ολιβαγια αλλά και τον Μανταλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΑΡΗ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 7ο λεπτό μετά από πίεση ψηλά των παιχτών των κίτρινων και μετά από λάθος γυρισμα παίχτης της Ενωσης, ο Μάνος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αθανασιάδης, αλλά επιχείρησε κάκιστο πλασέ. Το παιχνίδι παίζονταν κυρίως στον χώρο της μεσαιας γραμμής με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες. Το ημίχρονο έκλεισε με μοναδική αξιόλογη φάση εκτός του Μάνου, μια κεφάλια του Ανσαριφαντ από το ύψος του πεναλντι, χωρίς να ειναι ιδιαίτερα απειλητική.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάνω κάτω με τον ίδιο σκηνικό μέχρι το 60ο λεπτό. Ο προπονητής τςη ΑΕΚ πέρασε Μανταλο και Ολιβαγια. Μέχρι εκείνο το λεπτό η μοναδική ελπίδα δημιουργίας για την Ενωση ήταν ο Λιβαι Γκαρσία όπου δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στον Σακιτς. Ο Μαντζιος απάντησε περνοντας μέσα τον Ματεο Γκαρσία, βγαζοντας τον φλυαρο Σίλβα. Λίγα λεπτά μετά τις αλλαγές, η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο έξω από την περιοχή.
Ο Λιβαι Γκαρσία εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με πολύ δυνατό σουτ. Μερίδιο ευθύνης ίσως έχει και ο Μπουσε καθώς το σουτ ήταν στην γωνία που είχε την ευθύνη. Δέκα λεπτά αργότερα το παιχνίδι διακόπηκε για έξι περίπου λεπτά λόγω παρανόησης του Κροατη Ρεφερι για τις αλλαγές της ΑΕΚ, με αποτελεσμα αυτήν την διακοπή. Ο Μαντζιος έκανε και την τελευταία του κίνηση επιθετικά περνοντας τον Λοπεθ αντί του Μάνου.
Το παιχνδι συνεχίστηκε με πολλά φάουλ, χωρίς κάποια ουσιαστικη φάση με εξαίρεση στο 95ο λεπτό οταν ο ο Ανσαριφαντ σε αντεπίθεση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από κεφάλια που έπιασε, ενώ στην επαναφορά ο Ολιβαγια σκόραρε αλλά σωστά ακυρώθηκε το τέρμα γιατί ήταν εκτεθειμένος. Αυτή ήταν και η τελευταία οσυιατικη  φάση του παιχνιδιού.
     Ένας μέτριος ΑΡΗΣ εμφανίστηκε χωρίς πάθος και ενέργεια. Η ΑΕΚ κλείδωσε τα ατού του επιθετικά και κυρίως τον Γκάμα. Σίγουρα έγινε πολύ καλή διαχειριση τακτικά από τον Χιμένεθ βάζοντας και τρίτο χαφ στο κέντρο, περνωντας το 1ο ημίχρονο χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα απο τα ακρα του ΑΡΗ.  Mvp του παιχνιδιού είναι ο σκόρερ που εκτός από το γκολ, για τα 65 πρώτα λεπτά ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου για την άμυνα των γηπεδούχων. Σίγουρα παίζει ρολο η κούραση των παιχτών του ΑΡΗ από τα συνεχομενα παιχνίδια, κάτι που φάνηκε και σωματικά αλλά και στο καθαρό μυαλό σε πολλές φάσεις, κάνοντας εύκολα λάθος.
Σιγουρα ήταν ένα παιχνιδι που αν εληγε ισόπαλο, θα ήταν απολύτως λογικό, αλλά κάτι τέτοια παιχνίδια πολλές κρινονται στις λεπτομερειες όπως τύχη και προσωπικότητα του κάθε παίχτη. Μετά και το σημερινο παιχνίδι, ίσως η ομάδα του ΑΡΗ  θα πρέπει να κινηθεί πιο έντονα για την θέση του φορ, κάτι που φαίνεται ότι είναι αναγκαίο για να μπορεί να σκοραρει και σε παιχνίδια που θα έχει ελάχιστες φάσεις.
Επόμενο παιχνίδι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που είναι σίγουρα κομβικής σημασίας ώστε να επιστρέψει στα νικηφόρα το αποτελέσματα.

Jago 1914!

Διαβάστε Περισσότερα