Κυπέλλου… συνέχεια | Ο Τζες

Αφού ζεστάθηκαν σε χαμηλή φωτιά, και αφού πήραν το κατάλληλο χρώμα τα… μπαλάκια, έχουμε πλέον τα ζευγάρια των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος. Ντέρμπι δικεφάλων από τη μία, Δαυίδ εναντίων Γολιάθ από την άλλη. Καθένας από τους “φιναλίστ” θέλει τη κατάκτηση του τρόπαιου, είτε από γόητρο, είτε όμως και για… επιβίωση!

Η έκπληξη του φετινού θεσμού, ο Π.Α.Σ. Γιάννινα αν θέλει να δει τα όνειρα του να παίρνουν σάρκα και οστά, καλείται να προσπεράσει το εμπόδιο που λέγεται Ολυμπιακός. Καθόλου εύκολη κλήρωση για τους ηπειρώτες, αλλά εδώ που έφτασε η ομάδα του κ. Γιαννίκη, καλείται να διεκδικήσει τις πιθανότητες της, και να επαναλάβει την υπέρβαση του 2007. Η βαθμολογική θέση του “Άγιαξ” στη Super League είναι ξεκάθαρο πως τον αδικεί. Πρόκειται για μια φρέσκια ομάδα, με ποιοτικό υλικό που σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν έβαλε δύσκολα στους “μεγάλους” αλλά και σε πολλές περιπτώσεις στέρησε και βαθμούς. Πρόκειται για ομάδα με επιθετική φιλοσοφία και με πάνω απ’ όλα, πρόκειται για ένα σύλλογο με πολλές φιλοδοξίες.

Αυτό δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τον Ολυμπιακό, αν στοχεύει στη κατάκτηση του νταμπλ. Οι ερυθρόλευκοι σε αυτή τη σεζόν έδειξαν να μην έχουν αντίπαλο, και με τον αέρα του πρωταθλητή είναι αυτονόητο πως ήδη θέτουν ως στόχο τη κατάκτηση του κυπέλλου και τη κατοχύρωση ενός ακόμα νταμπλ στη συλλογή τους. Βάση πιθανοτήτων οι Πειραιώτες θα μείνουν εκτός συνέχειας του Europa League και έτσι αναμένεται το κύπελλο Ελλάδος να είναι ο τελευταίος εφικτός στόχος για τη σεζόν.

Για το δεύτερο ζευγάρι του κυπέλλου η φράση που ταιριάζει και στους δύο μονομάχους είναι “η ζωή μου, ο θάνατός σου”. Και οι δύο ομάδες δεν διανύουν και τη καλύτερη χρονιά τους, καθώς τόσο βαθμολογικά όσο και από άποψη απόδοσης, βρίσκονται πολύ κάτω από το “επιτρεπτό”.  Αρκετή είναι η γκρίνια και στα δύο στρατόπεδα, με την υπομονή των οπαδών να λιγοστεύει όλο και περισσότερο.  Η πρόκριση και μετέπειτα η κατάκτηση του τρόπαιου, είναι λογικό να δώσει μια “άφεση αμαρτιών” στους εμπλεκόμενους, και μια πίστωση χρόνου για τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις ενίσχυσης, και την ενίσχυση των ρόστερ.

Προσωπικά αναμένω δυνατά, αμφίρροπα  και καθόλου εύκολα παιχνίδια. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με αρκετή πίεση πλέον διεκδικούν το “συγχωροχάρτι” από το κόσμο τους, και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, καλείται να πετάξει εκτός τον “θρασύ” και φιλόδοξο Π.Α.Σ.  αν θέλει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο προς το κύπελλο.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα