LAKERS-Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ | DRAZEN

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2020 στην φούσκα του Orlando , περισσότερο μπέρδεψε παρά απλοποίησε το μέλλον των Lakers. Σε μια ειδική κατάσταση με παίχτες μπαρουτοκαπνισμένους και έτοιμους αλλά και προπονητικό επιτελείο γεμάτο τρικ ήρθε η επιτυχία.

Η σεζόν που μας πέρασε είχε την μικρότερη ανάπαυλα στην ιστορία του πρωταθλήματος. Οι Lakers είδαν τον LeBron αρκετά λεπτά στο παρκέ και κυρίως την επιθετική τους λειτουργία , λόγω τραυματισμού του Davis , να χαλάει.

Ο x-factor της φούσκας Galdwell-Pope , δεν πάτησε στο παρκέ τα λεπτά που δικαίως ζητούσε ενώ το ίδιο έγινε και με τον Morris. H μεταγραφή του Harrell -που θα πήγαινε την άμυνα ένα επίπεδο πάνω- δεν κατάφερε να αποδώσει αφού έμεινε αρκετή ώρα στο πάγκο ενώ ο πολυδιάστατος Gasol δεν κόλλησε ποτέ με την ομάδα.

Κάπου η ομάδα χάθηκε στο λάθος rotation και στο ρόλο που έπρεπε να βρει ο κάθε παίχτης. Η αλήθεια είναι ότι έλειπε και η απαιτούμενη σκληράδα από τους Lakers ενώ η επίθεση ήταν στατική. Ο αποκλεισμός ήρθε στον πρώτο γύρο των playoffs από τους εξαιρετικούς ως σύνολο Suns και ήταν αναμενόμενος.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι πόσες ομάδες με τραυματίες τους δυο καλύτερους παίχτες για πολλά παιχνίδια θα πήγαινε πέρα από τον πρώτο γύρο της postseason. Δικαιολογία εκ πρώτης όψεως , πραγματικότητα όμως.

Οι Lakers επέλεξαν να παίξουν το χαρτί Westbrook. Eνός παίχτη που μπορεί να κουβαλήσει σε μια μεγάλη σεζόν την ομάδα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι και να κερδίσει χρόνο και κατοχές για τον LeBron.

Από την άλλη δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι εφικτό να ταιριάξουν οι δυο stars , που και την μπάλα θέλουν αρκετή ώρα στα χέρια και μειώνουν αρκετά την απειλή από το τρίποντο για την επίθεση της ομάδας.

Τo περίφημο spacing που τόσο αναζητούν οι ομάδες και ξεδίπλωσαν άψογα οι Suns και οι Jazz τη σεζόν που μας πέρασε δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Θα “τρακάρει” στους δυο stars.

Οι Lakers διαθέτουν τη τελευταία διετία μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Η φυγή των Caruso & Caldwell-Pope τους αποδυναμώνει αρκετά στον αμυντικό τομέα.

Μένει να φανεί εάν οι Bazemore & Ellington που αποκτήθηκαν φέτος μπορούν να δημιουργήσουν το ανάλογο αμυντικό τείχος.

Η απόκτηση του Ariza είναι στη λογική αυτή , ενός παίχτη που γνωρίζει τον οργανισμό και αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο αρκετά χρόνια. Θα βοηθήσει ειδικά στο κομμάτι των playoffs.

O Howard επιστρέφει πάλι να δημιουργήσει ανάχωμα στον Davis και όπως και το 2020 θα του δίνει τις απαραίτητες ανάσες. Εάν επαναλάβει τις δυο τελευταίες καλές χρονιές του , θα αποδειχθεί υπερ-πολύτιμος.

Δυο παίχτες που θα μπορέσουν να ξεκλειδώσουν την επίθεση των Lakers είναι οι Monk & Nunn. Αρκετά ικανοί στις διεισδύεις τους και στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός θα προσθέσουν ενέργεια και νιάτα που λείπουν αρκετά από του φετινούς Lakers.

Αφήσαμε τελευταίο τον Carmelo. Έρχεται με μοναδικό απωθημένο το δαχτυλίδι και κυρίως με το εύστοχο σουτ μέσης απόστασης που διαθέτει , να βοηθήσει -τι άλλο-επιθετικά. Βαρίδι ή όχι θα φανεί στο παρκέ. Στους Blazers απέδειξε ότι κρατάει η μπογιά του.

Εν κατακλείδι ένα δύσκολο σταυρόλεξο οι φετινοί Lkaers. H άμυνα πάει περίπατο από ότι όλα δείχνουν. Φαίνεται να παίζουν all in για το πρωτάθλημα μέσω της επίθεσης. Εάν δεν τρακάρουν μεταξύ τους θα βρουν σίγουρα σκορ από πολλές πήγες. Το ζητούμενο είναι εάν είναι ικανό αυτό από μόνο του να φέρει και το πρωτάθλημα.

Ο ικανός GM Pelinka όπως πάντα ρισκάρει ενώ βλέπει τα draft που είχε ορθώς επιλέξει τα τελευταία χρόνια να γίνονται πρωταγωνιστές στις ομάδες που πήγαν.

Στο βωμό ενός δαχτυλιδιού μήπως χάθηκε ένα λαμπρό μέλλον για τους Lakers ? ( Ingram. Randle , Ball , Russell).

DRAZEN

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα