LE VOYAGE DU PAPILLON(ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ)

Δεν σας κρύβω φίλοι μου, πως εάν ήμουν φιλόλογος και δίδασκα το μάθημα της έκθεσης ιδεων, θα υπήρχαν φορές όπου θα έδινα θέματα εργασίας στους μαθητές μου, αυτούσια αποφθέγματα του κυρίου Κώστα του αυγολέμονου. Πολλές φορές τα λόγια του δεν είναι μασημένη τροφή, έτοιμη. Το αντίθετο μάλιστα, πρέπει πρώτα να στύψεις το μυαλό σου προκειμένου να κατανοήσεις τι θέλει να πει και μετά να προχωρήσεις στην ανάλυση.

Δυστυχώς, δεν κατάφερα στη ζωή μου να γίνω φιλόλογος, παρά τις προσπάθειες των γονιών μου. Σε εκείνη την ηλικία, τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια, είχαν την τιμητική τους κι όχι τα γράμματα. Ωστόσο θα μπορούσα για λίγο να μετατρέπω σε έναν μαθητή, προσπαθώντας να ερμηνεύσω τη φράση του αγαπητού κυρίου Κώστα που ανέβηκε στο site του Γεωργίου στις 15 Φεβρουαρίου. ΠΈΡΑΣΑ ΚΑΛΆ ΣΤΗ ΖΩΉ ΜΟΥ, ΈΧΩ ΓΥΡΊΣΕΙ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ, ΈΧΩ ΠΙΕΙ ΌΛΟ ΤΟΝ ΒΌΣΠΟΡΟ.

Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση, θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση. Ποιος κατά τη γνώμη σας ζει πραγματικά καλύτερη ζωή; Η πεταλούδα που πετάει από λουλούδι σε λουλούδι ελεύθερη; Μην ξεχνάτε όμως πόση διάρκεια ζωής της είναι κάποιες ώρες μόνον. Μήπως ένα δέντρο,πού είναι όμως μόνιμα ριζωμένο και ακίνητο στο ίδιο σημείο, ζώντας δεκάδες χρόνια; Εάν θέλετε την προσωπική μου άποψη, τάσσομαι ξεκάθαρα υπέρ της πεταλούδας.

Αν η ζωή σου είναι μίζερη, δίχως ταξίδια και εμπειρίες να διηγείσαι στα παιδιά και στα εγγόνια σου, τότε τι νόημα έχει αυτή;
Αν δεν έχεις γνωρίσει πληθώρα γυναικών,τότε πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι γνώρισες την καταλληλότερη για σένα; Πώς θα συμβούλευες τα βλαστάρια σου για τις επιλογές των συντρόφων τους;
Αν δεν έχεις ερωτευτεί, αν δεν έχεις τη δική σου ΕΛΕΝΊΤΣΑ, να έρχεται κάθε βράδυ στα όνειρά σου, τότε πραγματικά νομίζεις ότι έχεις αισθήματα; Δεν υπάρχει ωραιότερο δώρο στη ζωή από το βέλος εκεινου του παιδιού που σημαδεύει την καρδιά σου. Ακόμη και αν δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση, εσύ ωστόσο έχεις τυφλωθεί, έχεις μεθύσει από το νέκταρ του πάθους.


Αν δεν έχεις πληγωθεί από τον αχάριστο, πώς θα εκτιμήσεις τον ανταποδοτικό;
Αν δεν έζησες την προδοσία, πώς θα αξιολογήσεις την αφοσίωση;
Αν δεν βίωσες την αλαζονεία, τότε πως θα επιδιώξεις την ταπεινοφροσύνη;

Στο φινάλε γιατί να μην είσαι οπτιμιστής (αισιόδοξος), ο οποίος βλέπει φως στο σκοτάδι αντί να το κλείνει; Να λες πάντα πως οποιοδηποτε κακό σου έχει συμβεί έχει και τη θετική του ανάγνωση. ΤΗ ΓΝΏΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΊΑ.

Αν δεν έχεις γνωρίσει, έστω διακριτικά τις καταχρήσεις, τότε πώς μπορείς να εκφέρεις άποψη για αυτές;
Αν δεν έχεις πιει όλο το Βόσπορο, πώς θα πείσεις τον συνομιλητή σου πως η υπερβολή οδηγεί στην καταστροφή;
Αν δεν ανταποδίδεις το χαμόγελο με χαμόγελο, άραγε πόσο μονοχθοτος άνθρωπος είσαι; Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου. Μία από τις συμβουλές που μου έδινε ήταν.: Παιδί μου να μην είσαι μουκος. Ήταν μία έκφραση δική του. Εννοούσε τους αγελαστους, τους αντικοινωνικους, τους ανέκφραστους ανθρώπους.

Η φράση λοιπόν έζησα τη ζωή μου, δεν έχει να κάνει σχέση με τον χρόνο, αλλά με την ποιότητα. Μεταφορικά με το ΤΑΞΊΔΙ. (VOYAGE)

Ένα ταξίδι πάνω από τα παλιά ηφαίστεια, με τα φτερά να κινούνται κάτω από το χαλί του ανεμου. Ταξίδι αιώνιο, από τα σύννεφα μέχρι τους βάλτους, από τον ισπανικό άνεμο μέχρι τη βροχή του ισημερινού. Μία πτήση στα ύψη, πάνω από τις πρωτεύουσες, αγναντεύοντας τους ωκεανούς. Ένα ταξίδι πιο μακρινό από τη μέρα και τη νύχτα. Στον υπέροχο τόπο της ηδονής, της αγάπης και του έρωτα. Ένα ταξίδι πάνω στον ιερό ναό ενός ινδικού ποταμού.

Ένα ταξίδι που δεν θες να ξαναγυρίσεις πίσω. Στον Γάγγη ή τον Αμαζόνιο. Μαζί με τους μαύρους τους Σιχ και τους κίτρινους. Ταξίδι σε όλο το βασίλειο, στους αμμόλοφους της Σαχάρα, στα νησιά Φίτζι ως τη φουτζιγιάμα, δίχως σταματημό. Πάνω από συρματοπλέγματα, βομβαρδισμενες καρδιές, αγναντεύοντας το σύμπαν. Πιο μακριά από την ημέρα, πιο μακριά από τη νύχτα. Ένα VOYAGE στον υπέροχο τόπο της αγάπης. Εκεί όπου βρίσκεται και η Ελενίτσα του κυρίου Κώστα.

Παρακάτω στο video clip που ακολουθεί, ο ήχος είναι σε τέλεια αρμονία με την εικόνα. Τεντώστε τα αυτιά σας και χαθείτε στις αναμνήσεις.

Τα λέγαμε κιόλας.

Ακολουθεί το video clip desirell voyage voyage .remix

Το Kλεμμένο Smart της Ανάμνησης

Διαβάστε Περισσότερα