Λίγα λόγια και σωστά – Ο Τζες

Αναβλήθηκε ως γνωστόν το παιχνίδι για τους «8» του κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ Π.Α.Σ. Γιάννινα και Παναθηναϊκού, και από χθες το τι έχει γραφτεί και τι έχει ειπωθεί δεν λέγεται. Δεν αναφέρομαι φυσικά στο μέσο Έλληνα οπαδό, καθώς ανάθεμα και αν γνωρίζει τα βασικά για μια ομάδα όπως ο Π.Α.Σ., αλλά αναφέρομαι στους γνωστούς και επιφανείς κακοποιούς της δημοσιογραφίας, με εξειδίκευση στη πόλωση και τη προπαγάνδα.


Η ντροπή είναι η, για άλλη μια φορά,  μετατροπή του ελληνικού πρωταθλήματος σε μεσημεριανή κατινίστικη εκπομπή. Ποιος αδικήθηκε πιο πολύ; Ποιος έχει αγωνιστεί σε χειρότερα χωράφια; Μεγαλύτερο βάθος έχουν οι Ζωσιμάδες ή η Παμβώτιδα; Τι έκανε κάποτε ο Σπάθας; Και άλλες πολλές ασυναρτησίες, με τον Π.Α.Σ. Γιάννινα να γίνεται το εξιλαστήριο θύμα για το κατάντημα στο οποίο έχει περιέλθει το πρωτάθλημα. Φυσικά και κανείς απ’ όλους αυτούς δεν λιθοβόλησε με τον ίδιο τρόπο τους «μεγάλους» όταν πχ στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – Π.Α.Σ. οι παίκτες έβρισκαν μέχρι και πρόκες πεταμένες στις λάσπες της Λεωφόρου. Αναρωτιέμαι γιατί….


Φυσικά και δε θα συνεχίσω με τους «δημοσιογράφους» και τους «αδικημένους» (γελάει ο κόσμος) αυτού του κόσμου, αλλά θα απευθυνθώ στον υπόλοιπο φίλαθλο κόσμο, και θα δώσω μερικές απαντήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και οι αρμόδιοι πετούν χαρταετό.

Ξεκινάμε από τα βασικά φίλοι μου. Το «Ζωσιμάδες» ΔΕΝ ανήκει στον Π.Α.Σ., αλλά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οπότε κατανοείτε κατά πόσο εύκολα μπορείς να επέμβεις σε περιουσία του κράτους. Παρόλα αυτά οφείλω να αναγνωρίσω πως τόσο η διοίκηση του Π.Α.Σ., αλλά και του γηπέδου, έχουν προβεί στις απαραίτητες επεμβάσεις, τόσο για την επισκευή του χλοοτάπητα αλλά και για το αποστραγγιστικό σύστημα.


Τι φταίει λοιπόν; Εδώ και δύο μήνες η βροχή είναι ασταμάτητη στη πόλη των Ιωαννίνων σπάζοντας ρεκόρ πολλών ετών. Αν λοιπόν δεν είναι στεγνός ο αγωνιστικός χώρος δε μπορεί να γίνει η παραμικρή επέμβαση. Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί το έντονο πρόγραμμα της ομάδας για τον Ιανουάριο, καθώς έχει παίξει πέντε παιχνίδια στην έδρα της υπό αντίξοες συνθήκες. Παρεμπιπτόντως για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο κ. Χριστοβασίλης ζήτησε την αλλαγή έδρας, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της πράσινης ΠΑΕ. Η ΕΠΟ επικαλούμενη νομικά κολλήματα αρνήθηκε την οποιαδήποτε αλλαγή. Ναι σωστά διαβάσατε, νομικά κολλήματα βρήκε η ίδια η ΕΠΟ που ορίζει ξένους διαιτητές αποκλειστικά και μόνο στα παιχνίδια που η ίδια κρίνει απαραίτητο…


Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν ούτε ο κ. Χριστοβασίλης ούτε τα Γιάννενα. Η ίδια η πολιτεία εδώ και δεκαετίες έχει εγκαταλείψει την Ήπειρο στο έλεος του Θεού. Ανύπαρκτες και ακατάλληλες εγκαταστάσεις σε όλα τα αθλήματα. Προσωπικά δε θα αποδώσω μερίδιο ευθύνης μόνο στον κ. Αυγενάκη και τους προκατόχους του, αλλά θα επιρρίψω ευθύνες και στους τοπικούς «άρχοντες» που θυμούνται την ομάδα προεκλογικά ή αν προκύψει κάποια σημαντική διάκριση(πονεμένη ιστορία..).

Από όπου και να το πιάσουμε το ζήτημα άκρη δεν βγαίνει. Επιτέλους πρέπει και η ΠΑΕ Π.Α.Σ. Γιάννινα να ενεργοποιηθεί επικοινωνιακά και να μην γίνεται σάκος του μποξ για τα συμφέροντα ορισμένων, και στο προσεχές διάστημα να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις, για την ομάδα αλλά και την αξιοπρέπειά της.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα