LOS ANGELES LAKERS-ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ | DRAZEN

Ο LeBron και ο Westbrook μπορεί να είναι τα πρόσωπα μιας από τις πιο απογοητευτικές σεζόν στην ιστορία της ομάδας. Η σεζόν όμως είναι πραγματικά αποτέλεσμα ενός μεγαλύτερου προβλήματος.

Η πτώση των Lakers αυτή τη σεζόν δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

Το χτίσιμο της φετινής ομάδας

Στο ΝΒΑ, οι οικονομικοί πόροι είναι περιορισμένοι ακόμα και για τα πλούσια franchise όπως οι Lakers.

Το bubble ring του 2020 ήταν ένα αναπάντεχο επίτευγμα, αλλά το front office αντί να επενδύσει πάνω στην επιτυχία , άφησε την ομάδα απροστάτευτη στις επόμενες offseason αλλά και στην tradeline.

Πως οι Lakers πέρασαν από ένα πρωτάθλημα μόλις πριν από δύο σεζόν , στην σημερινή κατάσταση.

Έχουν επενδύσει 76,5 εκατομμύρια δολάρια στους LeBron & Davis. Άφησαν τους Kuzma , Harrell & Caldwell-Pope και μια επιλογή πρώτου γύρου στο draft για να αποκτήσουν έναν από τους πιο ακριβούς παίκτες του πρωταθλήματος.

Ο Westbrook δεν ήταν ποτέ προφανώς ο κατάλληλος κρίκος  , παρά τα εντυπωσιακά στατιστικά της καριέρας του. Η προσθήκη ενός guard , με τη μπάλα στα χέρια αρκετά λεπτά δεν άφησε τον χώρο που έπρεπε στον LeBron.

Ο Westbrook πιθανότατα θα μείνει στη μνήμη ως η κίνηση που κατέστρεψε τη σεζόν για τους Lakers, και δικαίως.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα είναι στην ομάδα την επόμενη σεζόν, αλλά λογικά ο ίδιος θα επιλέξει την τελευταία σεζόν του συμβολαίου του και τα 47,1 εκατομμύρια δολάρια.

Στη φετινή σεζόν, οι Lakers είχαν ένα πλούσιο σε ταλέντο και εμπειρία roster χωρίς όμως εναλλακτικό σχέδιο για τους τραυματισμούς. Οι φετινοί Lakers ήταν κακοί τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση.

Τα λάθη της προηγούμενης σεζόν

Τη σεζόν του πρωταθλήματος , καθιέρωσαν μια αγωνιστική ταυτότητα που είχε ως βάση την άμυνα και το μέγεθος στην ρακέτα. Κατά την κατάκτηση του τίτλου, οι Lakers είχαν μόνο έναν παίχτη κάτω από το 1,98μ., τον Rondo.

Οι αλλαγές στο roster τη σεζόν 2020-21 δεν επηρέασαν αγωνιστικά την ομάδα. Η κούραση και ο τραυματισμός του Davis στον πρώτο γύρο των playoffs κόντρα στους Suns ήταν οι κύριες αίτιες του αποκλεισμού.

Το front office έπρεπε να δώσει συνέχεια στην ομάδα που έφερε το δαχτυλίδι. Στον coach Vogel που έχει αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του,  δόθηκε ένα roster που δεν ταίριαζε στο στυλ του.

Αργό τέμπο , με σουτέρ που δεν έπαιζαν άμυνα και αμυντικούς που δυσκολεύονταν να σουτάρουν.

Θα έπρεπε να είχαν γίνει προσθήκες στην ομάδα παίκτες που ταιριάζουν στο σύστημά του προπονητή. Βέβαια σωστή επιλογή θα ήταν να αλλάξουν και τον προπονητή ακόμα εάν το όραμα της ομάδας δεν ευθυγραμμίζεται πλέον με τα πιστεύω του coach.

Οι επιλογές παιχτών την τελευταία τετραετία

Οι Lakers έχασαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τους Horton-Tucker , Caldwell-Pope & Schröder- πριν τη λήξη της προθεσμίας για trade το 2020-στους Raptors για τον Lowry.

Δεν ήταν πρόθυμοι να προσφέρουν στον Caruso συμβόλαιο ισοδύναμο με τα 37 εκατομμύρια δολάρια σε 4 σεζόν που πήρε από τους Bulls. Αν η απόφαση βασίστηκε πρωτίστως σε μια αγωνιστική αξιολόγηση του παίχτη , ήταν σίγουρα λάθος.

Ο Caruso είναι ο παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του χωρίς να σκοράρει. Το πιο τρανταχτό εφάμιλλο παράδειγμα ήταν του Tucker με τους Bucks. Αντίθετα , έδωσαν 10,3 εκατομμύρια δολάρια στον Nunn σε δυο σεζόν.

Η λογική ίσως ήταν να αφήσουν τους Lowry & Caruso για να μείνουν χρήματα για το 2023, μετά τη λήξη του συμβολαίου του Lebron.

Οι Lakers ανακάλυψαν τον Caruso στη G-League, και τον βοήθησαν στην εξέλιξη του σαν παίχτη. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει, και το front office αξίζει τα εύσημα για την εύρεση ενός παίχτη-λαβράκι.

Σαφώς οι ομάδες δεν μπορούν να κρατήσουν κάθε καλό παίκτη που βρίσκουν, αλλά στους Lakers το έχουν παρακάνει.

Το 2018 άφησαν έναν μελλοντικό All-Star ,τον Randle. Το 2019 , αντάλλαξαν τον Zubac στους Clippers για τον Muscala, ο οποίος με τη σειρά του έφυγε ως ελεύθερος. Έχασαν και ένα ποιοτικό draft , ενώ έδωσαν και στους γείτονες έναν βασικό center.

To 2020 , αντάλλαξαν τον Green και μια επιλογή από τον πρώτο γύρο για να πάρουν τον Schröder, ο οποίος με τη σειρά του έφυγε ως ελεύθερος.

Την ίδια χρονιά αντάλλαξαν τον χρήσιμο McGee για τον McKinnie και τον Bell για να δημιουργήσει χώρο στο salary cap για τον Gasol , όπου έφυγε μόλις ένα χρόνο μετά.

Εν κατακλείδι , έπαιξαν all in για το φετινό πρωτάθλημα , καταστρέφοντας τα επόμενα δυο χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο αλλοπρόσαλλες κινήσεις , από έναν έξυπνο GM , όπως ο Pelinka. Επιπρόσθετα είναι και Fab-Five material.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα