Λύτρωση με Μπαπέ στις καθυστερήσεις! | Jago 1914!

Στο μεγαλύτερο  ματς της ημέρας και ίσως της φάση των 16, Πάρι εναντίον Ρεαλ με τους Μαδριλενους να μην βρίσκονται στο καλύτερο φεγγάρι τους, αλλά όταν αγωνιζονται για την κορυφαία διασυλλογική οργάνωση είναι πάντα μια ομάδα που είναι ικανή για όλα.

Οι Παριζιανοι ξεκίνησαν δυνατα όπως αναμενόταν με αιχμή του δόρατος τον Μπαπε. Η Ρεαλ περιοριζόταν στον ρόλο θεατη, όπως και στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, χωρίς να δείχνει διάθεση να απειλήσει, κάνοντας έτσι τον ρόλο του Μπενζεμα τελείως άχαρο καθώς ήταν απόκομμενος ουσιαστικά από την υπόλοιπη ομάδα.

Παρόλι την υπεροχή της η Παρι, δεν κατάφερε να προηγηθεί νωρίς ώστε να κυνηγήσει ένα ευρύτερο  σκορ πρόκρισης,χανοντας και πεναλντι στις αρχές του δεύτερου μέρους με τον μέτριο έως κακο Λιονελ Μεσι. Την λύση την έδωσε ο κορυφαίος της Παρι  Μπαπε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, με ωραία ενέργεια περνώντας δύο παιχτες της Ρεαλ και κάνοντας ιδανικο τελείωμα.

Η Παρι εκμεταλλευτηκε στο έπακρο τον παθητικό ρόλο ειδικά στον χώρο του άξονα που είχαν τα χαφ της Ρεαλ, οι οποίοι σε καμμια περίπτωση δεν έδειξαν την επιθετική ποιότητα που διαθέτουν, καθώς το μυαλό τους ήταν κυρίως στο ανασταλτικο κομμάτι. Με κυρίους μοχλούς τον Ντανιλο και κυρίως τον Βερατι που προωθουσε με ταχύτητα το παιχνιδι της Παρι δημιουργούσαν μια ζώνη άμυνας άρκετα ψηλά δίνοντας την ευκαιρία να πάρουν αρκετά ριμπάουντ από γεμίσματα και να κάνουν την Πάρι πιο πιεστική.

Από την μεριά των Μαδριλενων ο σκοπός αγιάζει τα μέσα που λένε, αλλά ο τρόπος που έστησε την ομάδα του ο Αντσελοτι ήταν κάπως υπερβολικός. Εδωσε πολύ χώρο στην Πάρι χωρίς να δείχνει διάθεση η ομάδα του να χτυπήσει με προϋποθέσεις στην κόντρα. Εκ του αποτελέσματος εν μέρη, ίσως να δικαιώθηκε βέβαια, καθώς το 1 γκολ διαφορά δεν είναι κάποιο σκορ που δεν ανατρέπεται, απλά σίγουρα η Ρεαλ θα πρέπει να παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο από ό,τι στο παιχνίδι του Παρισιου. Από την άλλη μεριά τα εύσημα ανηκουν και στον Ποκετινο καθώς εκτός της επιθετικοτητας που έβγαζε η ομάδα του,εκμεταλλευτηκε την παθητικοτητα της Ρεαλ επιθετικά, κάνοντας την εντελώς ακίνδυνη.

Προσωπικά η μεγάλη απογοήτευση στο ματς η παρουσία του Μεσσι που έδειξε να είναι ξενο σώμα στον τρόπο ανάπτυξης της Παρι. Λίγο έλλειψε να γίνει και ο μοιραίος παίχτης χανοντας το πεναλντυ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου με κάκιστη εκτέλεση πάνω στον εξαιρετικό Κουρτουα.

Ο επαναληπτικός αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς με την Ρεαλ να ψάχνει την ανατροπή του 1-0 έχοντας όμως μια σημαντική απουσία του Κασεμιρο στον χώρο του κέντρου. Όλα ανοιχτά λοιπόν με την Παρι να πηγαίνει με αυτό το μικρό προβάδισμα στην έδρα των Μαδριλενων, αλλά με μεγάλη αυτοπεποίθηση λόγω της διαφοράς της  αγωνιστικής καταστασης που δείχνουν να έχουν οι δύο ομάδες.

JAGO 1914!

 

Διαβάστε Περισσότερα