Μαρτίνεζ και Λουκάκου διευκολύνουν το πλάνο του Κόντε Sons Of Football

Ο Κόντε σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταμόρφωσε την Ίντερ, μετατρέποντας την διεκδικήτρια της Serie A και ανταγωνιστική στην Ευρώπη. Η επίδοξη συνταγή του 5-3-2 χρειαζόταν εξ αρχής τα κατάλληλα εργαλεία. Εκτός από την συμπαγή αμυντική λειτουργία, ο Ιταλός κόουτς βρήκε στα πρόσωπα των Μαρτίνεζ και Λουκάκου τους άξιους στυλοβάτες στο επιθετικό κομμάτι.

Σε σχηματισμό του 5-3-2, κάθε προπονητής στηρίζεται κυρίως στο συχνό μηδέν παθητικό της ομάδος, καθώς η τριάδα στη καρδιά της άμυνας εξασφαλίζει το αποτέλεσμα. Σε ένα τέτοιου είδους σύστημα, ο Κόντε θυσιάζει συχνά τα ακραία χαφ του, εστιάζοντας στην εκπληκτική χημεία μεταξύ των δύο επιθετικών του. Και οι δυο απολαμβάνουν ήδη διψήφιο αριθμό τερμάτων, ενώ οι τελικές τους ευκαιρίες προέρχονται από αλτρουιστικές συνεργασίες μεταξύ τους.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ εξελίσσεται στο πολύτιμο γρανάζι της επίθεσης. Ήδη από τη περασμένη σεζόν φανέρωσε τα διαπιστευτήριά του. Διαθέτει την ιδιότητα του στράικερ, ο οποίος θα βγει από την αντίπαλη περιοχή για να ζητήσει μπάλα στη κατοχή του. Αρκετά γρήγορος, με στόχο το πρέσινγκ και τις συνεχείς κινήσεις στις πτέρυγες του γηπέδου. Η τεχνική του κατάρτιση βρίσκεται σε επιθυμητό επίπεδο και συνδυάζεται με άψογα κοντρόλ και αρκετές διεισδύσεις στην αντίπαλη εστία.

Ο δεύτερος παρτενέρ είναι ο Λουκάκου. Αξιοθαύμαστη η μεταμόρφωση του Βέλγου επιθετικού. Στο σχήμα του Κόντε, ο Βέλγος έχει τον ρόλο του πιο φουνταριστού συγκριτικά  με τον Μαρτίνεζ. Το σύστημα τον ευνοεί, καθώς ξεπέρασε τα πειράματα θέσεων που του επιβλήθηκαν επανειλημμένα στο Μάντσεστερ. Πλέον, ο ίδιος επικεντρώνεται στο τελείωμα των φάσεων, ενώ έχει την ελευθερία να κινείται και εκτός περιοχής. Ορισμένες φορές το επιχειρεί με θετικά μάλιστα αποτελέσματα. Ο Λουκάκου αισθάνεται και πάλι πρωταγωνιστής στο οικοδόμημα της  Ίντερ, μία παρόμοια αντιμετώπιση που λαμβάνει και στην Εθνική του.

Και οι δύο διανύουν εξαιρετική φόρμα και το κυριότερο στοιχείο ότι γνωρίζουν την τέχνη του γκολ.  Συνεπώς, φέρνουν την απαιτούμενη ισορροπία στο πλάνο του Κόντε, καθώς συνδυάζει σκληροτράχηλη άμυνα και αποτελεσματική επίθεση.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα