Master Class | Καρμπονάρα (Carbonara ricca) Πάνος Ιωαννίδης

Υπάρχουν πολλές συνταγές για την καμπονάρα. Αυτή είναι η δική μου εκδοχή για τη διάσημη ιταλική συνταγή. Όπως λένε στην Ιταλία, «Καρμπονάρα a modo miο»! 👇

So that’s my carbonara. As they say in Italy…. Carbonara a modo miο! 👇

Υλικά (για 4 μερίδες)
-400 γρ. σπαγγετόνι (σπαγγέτι χοντρά)
-Q.S. αλάτι
Για την κρέμα
-250 γρ. μπέικον ζουλιέν
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-80 ml λευκό κρασί
-4 κρόκοι αβγών
-Q.S. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-Q.S. αλάτι
-350 γρ. κρέμα γάλακτος
-15-20 στίγματα σαφράν
-200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

*Q.S. = Quantum Satis (όσο αρκεί): Μαγειρικός όρος που θα συναντήσετε αρκετά συχνά και σημαίνει ότι η ποσότητα εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας ή ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την μαγειρική σας αντίληψή όσον αφορά στην ποσότητα.

Διαβάστε Περισσότερα