Μαστίγιο και καρότο ο φετινός ΑΡΗΣ…. I Jago1914

Πραγματικά αν αναλογιστεί κάνεις το πως εξελίσσεται η φετινή σεζόν στον ποδοσφαιρικό Άρη μόνο βαρετή δεν θα την πει κανείς. Για έναν ουδέτερο που παρακολουθεί έστω και στα κλέφτα ενδιαφερουσα σιγουρα. Για έναν οπαδο της ομάδας τα συναισθήματα  εναλασσονται σαν ακραια καιρικά φαινομενα από την μια καταιγίδες και κατάστρέφονται τα πάντα και από την άλλη ηλιόλουστες ημέρες που δεν θέλεις να νυχτώνει.
Να τα πάρουμε από την αρχή, η χρονιά έκλεισε με δραματικό τρόπο καθώς ο βραχνάς του μπαν της Φιφα για χρέη της παλιάς ΠΑΕ έδειχνε να καταστρέφει και τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.Το θέμα λύνεται με πανηγυρικό τρόπο και με παρουσίαση σχεδιασμού – πλάνου για τα επόμενα έτη δημιουργώντας προσδοκίες στον κόσμο. Η ομάδα σαν οργανισμός στηρίζει πολλά σε ένα δικός της παιδί τον Χαρίστεα, που έχει διεθνή αναγνώριση, δίνοντας βάση κυρίως στην Ευρώπη για το οικονομικό πρώτα από όλα κομμάτι και φυσικά και για το πρεστίζ του συλλόγου βάζοντας στόχο την επιστροφή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Σε ένα εφιαλτικό βράδυ με την άσημη ουκρανική ομάδα γκρεμιζονται όλα και κυρίως η ζημιά στο οικονομικό κομμάτι καθώς η χρονιά λόγω του ιού ούτως ή άλλως για όλες τις ομάδες έχει μειωμένα έσοδα. Το οικοδόμημα ΑΡΗΣ κλονιζεται αλλά με αστραπαιες κινήσεις του Καρυπιδη γίνονται ριζικές αλλαγές(άλλοι μίλησαν για βιασύνη άλλοι είπαν και πολύ άργησε η ιστορία θα τον κρίνει σε αυτο) αλλαζει προπονητή και στην ουσία αδειάζει τον Χαριστεα που οδηγείται σε παραίτηση ως φυσικό επακόλουθο. Η χρονιά έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο καθώς χάνεται ένας από τους βασικούς στόχους, παρολη την αγχωτικη νίκη  στην 1η αγωνιστική με την Λαμια.
Ο κόσμος της ομάδας σκεπτικός και διχασμενος  για όλα όσα συμβαίνουν και ειδικά για την επιλογη Μαντζιου μετά την απόλυση του Γερμανού προπονητη, κυρίως γιατί περίμεναν να ακούσουν ένα ηχηρό όνομα από το εξωτερικό εφαμιλο του Κούπερ που έχει μείνει χαραγμένο στον κόσμο. Ο Καρυπιδης κάνει μεταγραφικές υπερβάσεις για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας δινοντας στον Μαντζιο όπλα στο ροστερ και επιλογές που ίσως να μην τα περίμενε.
Η ομάδα κανει το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων δεκαετιών,μονο την χρόνια 1999-2000 είχε ανάλογο σερί με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες στις 7 πρώτες αγωνιστικές και επί Μπαγιεβιτς με 4 νίκες και 4 ισοπαλίες στις 8 πρώτες αλλιώς πρέπει να ανατρέξουμε πολυ παλιότερα για να βρούμε ανάλογο ξεκίνημα. Βάζοντας τα δεδομένα κάτω
1ον οι 3 αντίπαλοι που τα τελευταία χρόνια τερματίζουν στις 3 πρώτες θέσεις έχουν ευρωπαϊκά παιχνίδια και φιλοδοξίες για αυτά οπότε ο παράγοντας κούραση θα παίξει ρόλο σε αυτούς. Επίσης δείχνουν και 3 χειρότεροι από πέρσι.
2ον Ο ΑΡΗΣ έχει μόνο το πρωτάθλημα και το κύπελλο, το ροστερ δείχνει πλήρες μετά από πολλά χρόνια σε όλες θέσεις και με ποιοτικές επιλογές και το βασικό ίσως αυτό να είναι το στοιχείο που πρόλαβε να περάσει ο Μαντζιος στην ομάδα, η κυνικοτητα κάτι που έλειπε πολλά χρόνια στην ομάδα. Δλδ το σκεπτικό των οπαδών είναι η ομάδα κερδίζει χωρίς να αποδίδει οπότε αν θα αρχίσει να παίζει και πιο μεγάλο διάστημα σίγουρα θα κερδίσει με μεγαλύτερη ευκολία.
3ον ο Άγγλος αρχιδιαιτητής μέχρι τώρα δείχνει να είναι η καλύτερη μεταγραφή της ομάδας δίνοντας 50 50 σε κρίσιμες φάσεις κατι που δυστυχώς ο ΑΡΗΣ το είχε στερηθεί ακόμα και πέρσι με την 1η χρόνια του ΒΑΡ στην Ελλάδα.
Με όλα αυτά και ίσως ξεχνάω και κάτι ή αίσθηση του κόσμου ότι ΑΡΗΣ δεν θα αρκεστεί σε μια θέση που οδηγεί στη Ευρώπη αλλά συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω έχει ανοίξει την όρεξη για παραπάνω και όσο η ομάδα κερδίζει αυτό να αρχίζουν να έρχονται στο μυαλό μέρες που χρόνια έχει να τις δει ο ποδόσφαιρικος ΑΡΗΣ. Βέβαια η νοοτροπία του κόσμου του ΑΡΗ είναι ότι η ομάδα πρέπει να χτυπάει τους τους εγχώριους τίτλους και η δίψα του έχει γίνει τεράστια γιατί η ομάδα έχει πολλά χρόνια να πετύχει κάτι τέτοιο. Και εκεί λοιπόν που έχει δημιουργηθεί αυτό το χαρούμενο κλίμα και δείχνει η ομάδα να βρίσκει το δρόμο της, σε ένα άσχημα χρονικά σημείο ο ιός έρχεται να βάλει φρένο έστω και προσωρινά στην ισορροπία αυτήν που έχει δείξει να υπάρχει στην ομάδα και να αρχίσουν πάλι οι σκέψεις πως, γιατί, θα χαθεί ο αγωνιστικός ρυθμός της ομάδας έστω αυτά τα μικρά διαστήματα που έκανε για να κερδίσει τα ματς έως τώρα..
Οπως εγραψα και στον τίτλο καρότο και μαστίγιο  εδώ στον πλανήτη ΑΡΗ μόνο μονότονη δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει κάνεις την χρόνια  και κάνεις δεν ξέρει τι άλλο θα δούμε από τον φετινό ΑΡΗ είτε από αγωνίστηκα θέματα είτε απο αλλού τύπου που εύχομαι να μην ξανασυμβουν.
ΥΠ: Εύχομαι περαστικά σε όλα  τα άτομα της ομάδας  που προσβλήθηκαν από το ιό και ταχεία ανάρρωση. Περιμενω τον επόμενο αγώνα της ομάδας οπότε και αν γίνει  να συνεχίσει το ίδιο αποτελεσματική και να κάνει όλο αυτόν τον διψασμένο κόσμο να συνεχίσει να ονειρεύεται τον ΆΡΗ της φετινής χρονιάς εκεί που θέλει να τον βλέπει πάντα.

Jago1914 από την πόλη του Θεού

Διαβάστε Περισσότερα