Με διπλή ζώνη άμυνας καί υπομονή θα κερδίσουμε το ματς με τον Κορωνοιό! SERPICO

Όλες οι λαϊκές παροιμίες αποδεικνύονται στο πέρασμα του χρόνου όλο’σωστες. Και αν η Ιταλική κυβέρνηση έπαιρνε μέτρα με βάση την Ελληνική λαϊκή ρήση, “κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε” όπως πράττει ολόσωστα η δικιά μας κυβέρνηση, σήμερα η κατάσταση στην Ιταλία θα ήταν εντελώς διαφορετική. Τέτοιου είδους καταστάσεις δεν είναι να τις παίρνεις ελαφρά και αψήφιστα, διότι όταν θα καταλάβεις με το τι εχεις να αντιμετωπίσεις ενδεχομένως να είναι αργά και να χεις περίπου 130 νεκρούς καθημερινώς όπως δυστυχώς η γειτονική Ιταλία.

Όταν έχεις απέναντί σου τέτοιο αντίπαλο, το πρώτο που πρέπει να κάνει αμέσως και χωρίς χρονοτριβή ο προπονητής είναι να θωρακίσει την άμυνα του, για να φας όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ. Αν διανοηθείς να παίξεις επιθετικά τότε τα γκολ που θα φας θα είναι αμέτρητα. Η κατάσταση θα εξελιχθεί σε πανδημία και τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά. Σβήνεις σαν κράτος από το χάρτη. Άκουσα προχθές κάποιους ειδικούς λοιμωξιολόγους να λένε, ότι αν τα μέτρα που πα’ρθηκαν στην Ελλάδα ήταν πιο χαλαρά, τα κρούσματα του κορωνο’ι’ού στη χώρα μας θα ήταν περίπου δύο εκατομμύρια.

Αυτό το νούμερο μόνο που το ακούς σε κόβει κρύος ιδρώτας. Σε αυτή την εφιαλτική περίπτωση το μεγάλο πρόβλημα δεν θα ήταν οι ανθρώπινες απώλειες των ευπαθών ομάδων, αλλά η περίθαλψη αυτών κάθε αυτών των αμέτρητων κρουσμάτων. Το αρτιότερο και δυνατότερο σύστημα υγείας να έχεις, είναι αδύνατον να δεχθείς και να περίθαλψης δύο εκατομμύρια νοσούντες ταυτόχρονα. Και μοιραία το σύστημα καταρρέει και εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά, συντριπτικά ηττημένος. Είναι σαν να πάνε ταυτόχρονα όλοι οι καταθέτες μιας Τράπεζας στα γκισέ για να ζητήσουνε τα χρήματά τους. Η τράπεζα όσο και δυνατή να είναι δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει και μοιραίως καταρρέει.

Για αυτό μάγκες δεν πρέπει να δυσανασχετούμε, και πρέπει υποχρεωτικά και υπεύθυνα να εφαρμόζουμε τις οδηγίες και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί κατά γράμμα, και σε όλες τις περιπτώσεις με βάση τη λογική. Η ακραία υπερβολή με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη κάνει τόσο κακό όσο και η πλήρης αδιαφορία. Το καντάρι της ζυγαριάς να είναι στην ευθεία δεν πρέπει να γέρνει πουθενά. Μόνο έτσι θα ελεγχθεί η κατάσταση, και θα βγούμε στην επιφάνεια με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ψυχραιμία είναι το καλύτερο όπλο, αν χαθεί μετατρέπεται σε πανικό και είναι ότι χειρότερο.

Ο πανικός θολώνει τη σκέψη μας και οι αποφάσεις που παίρνονται είναι λανθασμένες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Και τρόφιμα υπάρχουνε, και οι τροφοδοσίες γίνονται κανονικά. Τα αντισηπτικά είναι σε υπερεπάρκεια, και όλα τα φάρμακα είναι στη θέση τους. Οι τράπεζες και τα ATM είναι φορτωμένα μέχρι τα “μπούνια”. Δεν έχει αλλάξει με άλλα λόγια τίποτα από πριν. Χάνοντας την ψυχραιμία μας και μπουκάρωντας στα σούπερ μάρκετ αδειάζοντας τα ράφια τους είμαστε χαμένοι από χέρι.

Πρωτον γιατί οι ποσότητες που αγοράζουμε δεν θα καταναλωθούνε εγκαίρως, θα λήξουν και θα τα πετάξουμε, και δεύτερον πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις οι καιροσκόποι βγάζουνε από τις αποθήκες τους όλη τη στοκαρισμένη σαβούρα και μας τη φορτώνουνε. Δεν θέλω να ξαναδώ ουρές έξω από τα σουπερμάρκετ. Ειδικά αυτή τη φορά δεν πρέπει να πιαστου’με κορόιδα. Τα πάντα να γίνονται με νηφαλιότητα, και πειθαρχία στις εντολές των ειδικών. Αποφεύγουμε τις συναθροίσεις και τους κλειστούς χώρους και όταν γυρίζουμε στο σπίτι μας τηρούμε όλους τους αναφερόμενους τρόπους υγιεινής.

Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για έξοδο μένουμε για λίγες μέρες στο σπίτι μας. Δεν θα πάθουμε τίποτα. Ευκαιρία να ξαναγνωριστούμε με τις γυναίκες μας. Δεν μας ταιριάζουνε σαν Έλληνες οι αντιδράσεις “κοπαδιού”. Εγώ πάντως προσωπικά πιστεύω ότι τα κρούσματα του κοροναϊόυ στην πατρίδα μας είναι πολλά περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται. Χωρίς βέβαια να φταίει σε τίποτα το αρμόδιο Υπουργείο διότι πάρα πολλοι’ νοσούντες με ήπια συμπτώματα, δεν το αναφέρουν πουθενά, αναρρώνουν στο σπίτι τους.

Αυτό το 20ήμερο του “πειθαρχει’ου”της απομόνωσης σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ,δεν αντέχεται δυστυχώς με τίποτα. Οπλιστείτε με υπομονή. Είμαστε ενας λαός με πολιτισμό, με κουλτούρα, και προπάντων με ασυναγώνιστους προγόνους. Και αυτή τη φορά επιβάλλεται όπως πάντα να τα καταφέρουμε. Μαγκι’τισες και μάγκες μπόρα είναι θα περάσει και μάλιστα χωρίς ομπρέλα.

Διαβάστε Περισσότερα