Με όπλο την άμυνα έφτασε στη νίκη | Ο Τζες

Σε ένα παιχνίδι τακτικής ο Αλέγκρι διάβασε και υπέταξε τους πρωταθλητές Ευρώπης του Τούχελ. Η “Μεγάλη Κυρία” με όπλο την αμυντική της λειτουργία, και χτυπώντας στις αδυναμίες της Τσέλσι, επικράτησε 1-0 με το γκολ του Κιέσα στο 46ο λεπτό, αφήνοντας τους παίκτες της Τσέλσι να περιφέρονται για 90 λεπτά άσκοπα έξω από τη περιοχή της.

Στα πρώτα λεπτά είδαμε όπως περιμέναμε μια ορεξάτη Τσέλσι να παίρνει μέτρα και να προσπαθεί να τρέξει τον αντίπαλό της. Για πολύ μεγάλο διάστημα το παιχνίδι παίχτηκε στο 1/3 του γηπέδου χωρίς ωστόσο να καταφέρουν οι φιλοξενούμενοι να πατήσουν περιοχή. Ο Λουκάκου τα βρήκε δύσκολα με τον Μπονούτσι να γίνεται σκιά του σε όλο το παιχνίδι. Αν έπρεπε να κάνει ένα πράγμα ο Αλέγκρι ήταν να μην επιτρέψει στη Τσέλσι να βρει ανοιχτούς χώρους. Έτσι σε κάθε απόπειρα τροφοδότησης των Χάβερτσ και Λουκάκου, αυτόματα βλέπαμε πλήθος παικτών να πέφτουν και να σταματούν την επιθετική προσπάθεια των παικτών του Τούχελ.

Η Γιούβε επιχείρησε να χτυπήσει στη κόντρα, με τους Κιέζα και Γκουαρδάδο να δημιουργούν προβλήματα στην ασταθή και αργή άμυνα των Λονδρέζων. Σε μία ανάλογη στιγμή στο 46ο λεπτό, ο Μπερναντέσκι θα βρεί κάθετα τον Κιέζα και με εξαιρετικό πλασέ θα γράψει το τελικό 1-0 για τους Ιταλούς. Στο υπόλοιπο του αγώνα η Τσέλσι μονοπώλησε τη κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο και πάλι να μπορεί να απειλήσει. Η ομάδα του Τούχελ επιχείρησε να παίξει κάθεται στη προσπάθεια να απειλήσει, ωστόσο το πολυπληθέστατο και άρτια στημένο κέντρο της Γιούβε, υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους να επιχειρούν φορτώματα χωρίς τον επιθυμητό αποδέκτη.

Ο άψογα διαβασμένος Αλέγκρι εγκλώβισε τον Τούχελ και στα σημεία πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για τη “Μεγάλη Κυρία”. Δεν επρόκειτο για το πιο χορταστικό παιχνίδι από άποψη φάσεων και θεάματος, αλλά τακτικά ήταν για σεμινάριο.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα