Με σβηστές μηχανές στους 16 οι Τουλίπες! |Jago1914!

Οι Ολλανδοι μετά το 2-0 επί των Αυστριακών, έγιναν η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε μια θέση στους 16 της διοργάνωσης.

Σε ένα παιχνιδι εντελώς διαφορετικό από αυτό με την Ουκρανία, οι Ολλανδοι προηγήθηκαν στο 11ο λεπτό  με πεναλντι του Ντεπαι, μετά από υπόδειξη του ΒΑΡ. Το πεναλντι το κέρδισε ο Νταμφρις , όπου για ακόμα ένα παιχνίδι είναι ο πολυτιμότερος παίχτης των Ολλανδών και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Οι Ολλανδοι αυτή την φορά αρκέστηκαν σε παιχνίδι τακτικής και όχι σε ένα παιχνίδι με την ποδοσφαιρική αφέλεια που τους χαρακτηρίζει πολλές φορές κινδυνεύοντας να χάσουν την ουσία. Όσο κυλούσε ο χρόνος αφησαν του Αυστριακούς να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί εκτός από κάποια στημένα και κάποια μακρινά σουτ.

Στο 67ο λεπτό οι Ολλανδοι χτύπησαν στην κοντρα και ο εξαιρετικός Νταμφρις χρηστηκε σκόρερ, μετά από πάσα πάρε βάλε που λέμε, από τον νέοεισελθών Μαλεν.

Το παιχνίδι συνεχιστηκε στο ίδιο μοτίβο με τους Ολλανδόυς να ελέγχουν τον ρυθμό και να φτάνουν σε μια εύκολη νίκη που τους φέρνει στην επόμενη φάση του θεσμου.

Δεύτερη νίκη με πρωταγωνιστή τον δεξιό οπισθοφυλακα τους , συμμετέχοντας και στα δύο τέρματα των Ολλανδών. Αυτό που κραταμε από το παιχνίδι, είναι το παιχνίδι τακτικής από μεριάς Ολλανδών  κάτι που δεν μας έχουν συνηθίσει η αλήθεια. Στον απλό φίλαθλο σίγουρα είναι κάτι που δεν είναι ευχάριστο σαν θέαμα, αλλά σαν ομάδα σίγουρα θα την βοηθήσει να προχωρήσει με καλύτερες προϋποθέσεις στις επόμενες φάσεις του θεσμου  ιδιαίτερα στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Από την μεριά τους οι Αυστριακοί δεν παρουσίασαν κάτι στο παιχνίδι και θα ήταν άδικο να έπαιρναν κάτι από αυτό. Θα έχουν την ευκαιρία στο ματς με τους Ουκρανους να πάρουν την πρόκριση.

Jago 1914!

 

Διαβάστε Περισσότερα