Με το βλέμμα στη Τούμπα Ο Γιαννιώτης 

Μια αγωνιστική μας χωρίζει από το ντέρμπι κορυφής το οποίο θα δώσει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση στο νικητή. Ευχή όλων είναι να δούμε το θέαμα που δεν απολαύσαμε σε προηγούμενα ντέρμπι της σεζόν, αλλά και να μην έχουμε το κλασικό γαϊτανάκι ανακοινώσεων και κλάψας.

Σε τι κατάσταση όμως βρίσκονται οι δυο ομάδες και κατά πόσο ποιοτικό ποδόσφαιρο μπορούν να αποδώσουν;

Μια παρατήρηση που θέλω να μοιραστώ μαζί σας αφορά το Χασάν. Αναμφίβολα δεν είναι παίκτης επιπέδου που αρμόζει σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Αυτό που παρατηρώ όμως είναι πως ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού που έχει πλέον ο Ολυμπιακός. Συνεχώς φορτώνει απ’ τα πλάγια αναζητώντας ένα παίχτη με καλή θέση στη περιοχή, δυνατό κορμί, και να μυρίζει το γκολ. Με τον κατά τ’ άλλα αξιόλογο Ελ Αραμπί αυτό το πλάνο δε δουλεύει. Ο Χασάν δείχνει να είναι στα νερά του και αυτό μένει να φανεί και σε ματς με σκληρές άμυνες και εκεί που η μπάλα «καίει».

Στη μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός παραχώρησε τους Γκερέρο και Ποντένσε, δύο παίκτες με καθοριστικό ρόλο σε κάθε παιχνίδι της ομάδας. Μένει να δούμε κατά πόσο μπορούν να καλύψουν τα κενά οι Καφού και Μορ.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να μη διανύει το καλύτερο φεγγάρι του και με τον Φερέιρα να είναι αρκετά θολωμένος. Πολλοί παίκτες είναι αρκετά ντεφορμαρισμένοι και με… αρκετά χρόνια στη πλάτη τους. Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι πολύ επιρρεπής στα αμυντικά λάθη, και τέτοιες αστάθειες μπορεί να κοστίσουν στα δύσκολα ματς. Απ’ την άλλη επιθετικά θεωρώ πως είναι πιο απειλητικός απ’ τον Ολυμπιακό.  Εξαιρετικά στοιχεία έχει δείξει έως τώρα ο Μίσιτς και σίγουρα οι Θεσσαλονικείς περιμένουν πολλά.

 

Ας δούμε και τα ματς αυτής της αγωνιστικής θα το αναλύσουμε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Ξαναλέω μακάρι να απολαύσουμε θέαμα και όχι ανακοινώσεις και παιδιαρίσματα.

Ο Γιαννιώτης

Διαβάστε Περισσότερα