Με το βλέμμα στους “16” | Ο Τζες

Ευκολότερη από το αναμενόμενο και απ’ ότι δείχνει το σκορ, ήταν η επικράτηση των Ολλανδών επί της Αυστρίας, με τους γηπεδούχους να εξασφαλίζουν τη πρόκρισή τους στη φάση των 16 του EURO 2020. Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη και πλέον η Αυστρία παίζει το τελευταίο της χαρτί κόντρα στην Ουκρανία για τη πολυπόθητη πρόκριση.

Με τιμωρημένο τον Αρναούτοβιτς, και με ένα σύστημα που κατά τη προσωπική μου άποψη δεν ταιριάζει στην Αυστρία, οι ευκαιρίες μπροστά στα καρέ των Ολλανδών ήταν ελάχιστες. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με ένα 3-5-2 το οποίο δεν απέδωσε καρπούς, καθώς έλειπε η έκρηξη από τα πλάγια μπακ, αλλά και η δημιουργικότητα από τους χαφ της ομάδας.

Οι Ολλανδοί απεναντίας εμφανίστηκαν αρκετά συμμορφωμένοι απέναντι στους Αυστριακούς μετά το παρ ολίγον “χαστούκι” από τους Ουκρανούς, δίνοντας έμφαση στα μετόπισθεν και διασφαλίζοντας εύκολα το μηδέν στην άμυνα. Για ένα ακόμα παιχνίδι οι Οράνιε είχαν την απαραίτητη δημιουργικότητα στο χώρο του κέντρου και έβγαιναν εύκολα στην επίθεση με τους πολύ καλούς για άλλη μια φορά, Βαινάλντουμ και Ντάμφρις.

Το πρώτο γκολ για τους Ολλανδούς ήρθε από τον Ντεμπάη ο οποίος ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Ντάμφρις στα όρια της μεγάλης περιοχής. Το 2-0 ήρθε από υποδειγματική αντεπίθεση των Οράνιε και την ασίστ του Μάλεν στον Ντάμφρις, με τον δεύτερο να γράφει το 2-0 σε κενή εστία.

Οι Ολλανδοί για άλλη μια φορά δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους, και έμειναν στο να διαχειρίζονται το υπέρ τους σκορ χωρίς να ρισκάρουν κάτι παραπάνω. Στη προκειμένη περίπτωση ωστόσο δε θα ήθελα να κριτικάρω αρνητικά και θα περιμένω να δω τους Ολλανδούς στα επόμενα παιχνίδια. Έτσι λοιπόν κρατώ τη συμβουλή – παρατήρηση που κάποτε μου έδωσε ο δάσκαλός μου στο ποδόσφαιρο, ο Γιώργος Γεωργίου.

Όπως είπε λοιπόν… “Να θυμάσαι πάντα, η απόδοση μιας ομάδας εξαρτάται από την απόδοση του αντιπάλου”. Με αυτή τη σκέψη λοιπόν θα περιμένω να δω τους Ολλανδούς στην επόμενη φάση, σε πιο δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα