Μεγάλη νίκη, πρώτη πρόκριση, καί βαθμοί……. SERPICO

Τα φαβορί έχουμε πει φαίνονται μέσα στο γήπεδο , και σήμερα αυτό έπρεπε ο Ολυμπιακός να το επιβεβαιώσει . Μπήκε στο ματς από την αρχή με το μαχαίρι στα δόντια καί έβαλε τούς Τσέχους σε ρόλο κομπάρσου . Έχει την κατοχή , κυκλοφορεί την μπάλα , πιέζει ασφυκτικά την Πλζεν αλλά δεν κάνει την πεμπτουσία τού ποδοσφαίρου που είναι το γκολ. Κυρίως από τά άκρα βγάζει τίς επιθέσεις του, με τούς Ποτένσε καί Μασούρα να πλαγιοκοπουν την άμυνα τών Τσέχων , αλλά πάντα στην τελική προσπάθεια η” στην μπαλιά κάτι χαλάει. Ένα 10 λεπτό φωτιά πού δεν φέρνει το γκολ, έστω καί εάν από κόντρα στον Γκιγιερμε η μπάλα πάει στο δοκάρι.

Τά κόρνερ πού κερδίζει ο Ολυμπιακός δεν γίνονται κέρδος , για ένα γκολ. Είναι τά στημένα το δυνατό όπλο τού Θρύλου αλλά σήμερα ούτε καί από εκεί για ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο παίρνει κάτι ο Ολυμπιακός. Στο ματς φαίνεται ότι ένα γκολ εάν κάνει η ομάδα τού Μαρτίνς , θα δούμε άλλο ματς. Όι Τσέχοι όσο περνάει η ώρα προσαρμόζουν τά μαρκαρίσματα ο Ολυμπιακός γίνεται σχετικά προβλέψιμος καί ουσιαστικά δεν έχει μεγάλη φάση.

Ξεκίνημα στο ίδιο μοτίβο για το Β” ημιχρόνο αλλά αυτή την φορά εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ από Βαλμπουενα , κεφάλια ο Γκιγιερμε καί στο 51″ λεπτό ο Ολυμπιακός ανοίγει το Σκορ. Δεν ανοίγει όμως μόνο το σκορ αλλά όπως είπαμε ένα γκολ θά κάνει τόν αγώνα διαφορετικό. Όι Τσέχοι τώρα πρέπει νά συμμετέχουν στο ματς καί βγαίνουν ποιο μπροστά. Ο Ολυμπιακός βρίσκει χώρους, η ψυχολογία είναι μαζί του , ο κόσμος τόν σπρώχνει , καί ο Γκερέρο , σπάει τόν αμυντικό καί με σουτ φαλτσαριστο μυτακι κάνει τό 2-0.

Έχω διαπιστώσει επίσης ότι ο Τσέχος γκολκίπερ είναι πατσαβουρακιας , αλλά ο Ολυμπιακός σήμερα δεν σουτάρει γενικά.Το πάρτι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός επιβάλλεται πλήρως σε μία ομάδα πού είχα γράψει ότι δεν είναι για τά κυβικά του. Πάλι στημένο καραμπολα στην μικρή περιοχή καί αυτογκόλ . 3-0 . Πανέξυπνη αλλαγή ο Μαρτίνς όπως καί στο πρώτο ματς , ο Καμαρά στην θέση τού Βαλμπουενα, πού έδωσε πάρα πολλά καί σήμερα. Κυρίαρχος ο Θρύλος σε όλες τίς γραμμές κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο. Από Σουτ η μπάλα φεύγει από τά χέρια τού γκολκίπερ τής Πλζεν καί ο Σεμεδο την στέλνει στα δίχτυα . 4-0 το σκορ.

Για το τι λείπει ακόμα από τόν Ολυμπιακό θά τά πούμε στην συνέχεια , γιατί απλά καί εσείς είδατε ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος καί τά κενά στον παίχτη διευθυντή ορχήστρας φάνηκαν καί σήμερα . Κέρδισε όμως την Ευρωπαϊκή του συνέχεια σίγουρα στο Γιουρόπα λιγκ, άσχετα που δίνει προκριματικούς για το μεγάλο ζητούμενο το Τσάμπιονς Λιγκ . Ηρέμησε έχει τόν χρόνο να δουλέψει καί νά ρολαρει μέσα στο γήπεδο πολύ καλύτερα.

Τα λέμε………

SERPICO

Διαβάστε Περισσότερα