ΜΕΡΛΙΝ-ΚΑΛΛΙΣΤΩ: σαν να μην πέρασε μιά μέρα… Ι El Comandante

Σε ένα αγγλικό νεκροταφείο, υπάρχει μία ταφόπλακα με την επιγραφή «Here lies the Captain that was sure he could pass safely”… Μία ρήση, που θα συμφωνήσουμε όλοι ότι περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο, το πρόσφατο περιστατικό με το ΚΑΛΛΙΣΤΩ που παρ’ ολίγον, να αναβιώσει το αντίστοιχο του WORLD HERO με το Ο/Γ ΜΕΡΛΙΝ.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, φταίνε και οι δύο Πλοίαρχοι.

Τί μένει λοιπόν;

Μόνο ένα πράγμα: να δούμε ποιός… “φταίει περισσότερο”.

Με μία διαφορά ωστόσο: με τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης που διαθέτουμε σήμερα και με το V.T.S. άρτια εξοπλισμένο, δεν θα έπρεπε αυτές τις στιγμές, να γράφονταν ετούτες οι γραμμές… Είναι το λιγότερο ανεπίτρεπτο. Κι αν δεν πέσουνε κεφάλια εκεί μέσα από τον ίδιο τον Υπουργό, τότε είμαστε άξιοι της (επαναλαμβανόμενης) μοίρας μας. Γιατί υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ένα ανάλογο περιστατικό, είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο ότι θα ξανασυμβεί… Και τότε, οι αποφάσεις-μαχαίρι στο κόκκαλο, που δεν ελήφθησαν ΟΤΑΝ έπρεπε ΟΠΩΣ οφείλετο να ληφθούν, θα μεταφραστούν σε ανθρώπινες ζωές, που θα χαθούν από τα κεφάλια που έμειναν στους ώμους κάποιων και από τα χέρια εκείνων που δεν τα έκοψαν… σύριζα.

 

Ως πρός το περιστατικό αυτό καθ’ εαυτό: το τί έγινε δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Μόνο να εικάσουμε μπορούμε.

Προσωπικά με τα όσα στοιχεία έχω αναλύσει, κρατάω απλώς τα συμπεράσματα για τον εαυτό μου.

Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα ότι “φωτογραφίζω” κάποιον από τους δύο Πλοιάρχους. Δεν είμασταν εκεί, άρα -το επαναλαμβάνω- δεν μπορούμε να μιλάμε με την βεβαιότητα ενός συμβάντος που το βιώσαμε. Αυτήν την παγίδα, την χαρίζω σε αυτούς που τα ξέρουν όλα… Εντελώς γενικά θα πω ότι ναί, φταίνε ΚΑΙ οι δύο.

Και ναί, φταίει περισσότερο εις εκ των δύο.

Ποιός είναι αυτός;

Είναι εκείνος που νόμιζε ότι… “το είχε”…

Εκείνος που βασίστηκε υπέρμετρα στις ικανότητες του βαποριού του,πιστεύοντας ότι είναι… ταχύπλοο και εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία αυτού, θεωρούσε ότι μπορούσε να χειρίσει αποτελεσματικότερα…

Εκείνος που άλλα είχε διδαχθεί να πράξει, άλλα έπρεπε να κάνει, άλλα ήθελε ο ίδιος να κάνει, ωστόσο την τελευταία στιγμή άλλα έκανε

Κι όσοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι, με ένα απλό κροσάρισμα, με καταλαβαίνουν και σιωπούν…

Διαβάστε Περισσότερα