Ένας αλλά… Lion έκλεισε στόματα | El Comandante

Γιατί οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγάλοι παίκτες, μιλάνε μέσα στο γήπεδο. Νόμος αυτό στο ποδόσφαιρο. Και καμία πέννα, καμία προτίμηση, καμία υποκειμενική γνώμη, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.
Μιλάνε με τον ιδρώτα τους κι όχι με ένα όνομα που το έχουν κατασπρώξει τα media, μόνο και μόνο επειδή το ποδόσφαιρο έχει πάντα ανάγκη από είδωλα, (πόσο μάλλον όταν κάποιοι είναι και… ομορφόπαιδα).

Πολλά μπορούν να χρεώσουν στην “pulga” και θα έχουν δίκιο. Όμως αυτός απεδείχθη κύριος. Έκλεισε τ’ αυτιά του. Εμψύχωσε τους συμπαίκτες τους το τελευταίο τριήμερο και τους έπεισε ότι θα φεύγανε με το τρίποντο. Αυτό είναι ένα από τα συστατικά του ηγέτη, άλλωστε. Η Αργεντινή έπαιξε χωρίς άγχος κι έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. Εκείνος έπαιξε τόσο, όσο έπρεπε. Είδε την ρωγμή στην άμυνα (γιατί ο παικταράς δεν χρειάζεται μόνο να έχει κοιλιακούς… «φέτες», χρειάζεται και μυαλό…) κι έστειλε τον κεραυνό στα υπατα του Οchoa. Αυτό στάθηκε αρκετό, για να πάρει μπρός όλη η «Albiceleste». Ο «κοντός» είχε κάνει το καθήκον του. Όχι με τον ναρκισισμό και με την αλαζονεία, αλλά με σουτ και πράξεις εντός του γηπέδου.
Έκλεισε στόματα.
Πήρε για την ομάδα του αυτό που ήθελε.
Πέρασε το μήνυμα ότι όποιος έχει την Εθνική του, ξεγραμμένη, τον περιμένει η ίδια τύχη.FIFA World Cup 2022 Argentina vs Mexico Highlights: Messi helps Argentina beat Mexico 2-0 - The Times of IndiaΑς βρεθεί τώρα κάποιος να πει ότι «δεν πήρε την ομάδα από το χέρι» να την οδηγήσει στη νίκη.
Και την οδήγησε με καθαρό τρόπο. Δεν χρειάστηκε «πέτσινο» πέναλτυ και σε καμία φάση, δεν χρειάστηκε τις πλάτες της Διαιτησίας, (όταν ο Ρονάλντο είδαμε πώς έβαλε την δική του ομάδα σε τροχιά νίκης και είδαμε πόσο κινδύνεψε από τους Γκανέζους η αντίστοιχη του Πορτογέζου…). Και μην τολμήσει κανείς να συγκρίνει Γκάνα με Μεξικό, γιατί θα είναι σαν να ονειρεύεται να πουλήσει άμμο στους Βεδουίνους…

Έτσι κερδίζονται τα παιχνίδια, κύριοι. Με κλειστό στόμα, με κατεβασμένο το κεφάλι, με ταπωμένα αυτιά, με αφοσίωση στον σκοπό και με ελάχιστη έκθεση στα media. Δεν έχει ανάγκη τις πλάτες δημοσιογράφων, να τον θεοποιούν. Μίλησε με τον τρόπο που μιλάνε όλοι οι αληθινά (κι όχι κατ’ όνομα) μεγάλοι ποδοσφαιριστές και έκανε όλους όσους τον είχαν για τελειωμένο, να έχουν τώρα καταπιεί την γλώσσα τους…

Όταν ο Μέσσι πήρε την Εθνική ομάδα της χώρας του από το χέρι, όπως του χρέωναν ότι δεν το έκανε όλοι αυτοί που αγωνιούσαν να ανακηρύξουν τον Ronaldo ως τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών (να μας συστήσουν τον ναρκέμπορά τους…) η “ψείρα” βούλωσε στόματα και έδειξε ότι είχε τ’ αρχίδια να το κάνει (και μάλιστα χωρίς να έχει ανάγκη από… bottox).

Όσο για την Εθνική Αργεντινής… Ναί, θα γίνει ίσως το καλύτερο παιχνίδι του Ομίλου, με αντίπαλο την Πολωνία. Και ναί, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ακόμα και αυτό του να μείνει εκτός των 16. Όμως σήμερα, θύμισε σε όλους, ότι έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, δεν τον ξεγράφουν μερικές δημοσιογραφικές πέννες. Το μόνο σίγουρο: πως μέχρι το επόμενο ματς, στους δρόμους του Κατάρ θα αντηχεί το γνωστό άσμα των φανατικών:
“De pendejo te sigo
Junto a ti a todos lados!”

El Comandante

Διαβάστε Περισσότερα