Μέτριος καί ανέτοιμος , αλλά με καλό αποτέλεσμα.

Είναι σίγουρο ότι ούτε ο πλέον αισιόδοξος φίλαθλος τού Ολυμπιακού θά περίμενε να δεί σήμερα την ομάδα τού Πειραιά να βγάζει φωτιές , να πετάει καί νά παίζει σούπερ μπάλα. Τό πρώτο επίσημο ματς και μάλιστα Ευρωπαϊκό σε μία εποχή που οι ερυθρόλευκοι μοντάρονται σάν ομάδα. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία αλλά πραγματικότητα για κάθε ομάδα μας τέτοια εποχή . Κοντρόλ παιχνίδι ο Ολυμπιακός με την προσοχή στραμμένη περισσότερο στην άμυνα , για το μηδέν .

Ανέτοιμος καί χωρίς ρυθμό απέναντι σε μία μέτρια Τσεχική ομάδα την Πλζεν, ήταν σίγουρο ότι θά ψάξει να βρει την κόντρα επίθεση για να σκοράρει. Και καλά έκανε για εμένα . Είχε τουλάχιστον στα πρώτα 30 λεπτά καί σωστή κυκλοφορία , αλλά καί μοιρασμένη κατοχή μπάλας. Νωρίς στο Ά ημίχρονο χάνει τόν στόπερ του Παπαδόπουλο  καί μπαίνει ο πρωτάρης Μπα . Μετά τά 30 λεπτά οι Τσέχοι παίρνουν την κατοχή αλλά δείχνουν μέτριοι σάν ομάδα χωρίς να απειλούν τόν Σα.

Ενα χλιαρό Σουτ έχουν όλο καί όλο για το πρώτο ημίχρονο , πού είναι εύκολη υπόθεση για την κλάση τού γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Στο Β” ημιχρόνο ι Ολυμπιακός θά παίξει στο ίδιο μοτίβο , καί θά αφήσει τον χρόνο να κυλήσει με περισσότερη προσοχή πάλι στην άμυνα του. Ο Σεμέδο είναι ο ηγέτης καί καθαρίζει τά πάντα. Πρώτος πάει σε κάθε φάση καί δύσκολα χάνει μονομαχία. Ο Βαλμπουενά δεν μπορεί νά βοηθήσει από την αρχή καί εδώ φαίνεται πλέον η απουσία τού Φορτούνη.

Όμως ο Ολυμπιακός μπορούσε νά σκοράρει εάν στην τελική πάσα Μπουχαλάκης καί Καμαρά πού έχει μπει σάν αλλαγή ήταν περισσότερο προσεκτικοί . Έβγαιναν σε Τέτ α τετ οι παίκτες τού Ολυμπιακού. Όι Τσέχοι είναι φλύαροι καί βιαστικοί καί δεν έχουν δύσκολη φάση για γκολ στην περιοχή των ερυθρόλευκων. Ο νεαρός Μπα πάει πολύ καλά δίπλα στον Σεμεδο. Ένα δοκάρι για την Πλζεν είναι από κόντρα στον πόδι τού Γκιγιέρμο που όπως οι περισσότεροι βοηθάει στην άμυνα.

Ο Σα είναι εγγύηση , καί ο δαιμόνιος Ποντενσε , όλα τά λεφτά. Τρέχει για όλους.Η κούραση όσο περνάει η ώρα φαίνεται στις κακές επιλογές στις πάσες τών παικτών τού Ολυμπιακού , καί στα εύκολα λάθη.
Είπαμε όμως οι Τσέχοι δεν είναι η ομάδα αυτή πού έχει την στόφα μεγάλου κλάμπ. Ταλαιπωρούν το τόπι χωρίς ουσία. Τό ματς τελειώνει ο Ολυμπιακός παίρνει ένα θετικό αποτέλεσμα , καί με σοβαρότητα στον επαναληπτικό λογικά θά είναι στην επόμενη φάση.

Εν αναμονή του επαναληπτικού ……

Διαβάστε Περισσότερα