Μια χρονιά θρίλερ, με happy end! | Ο Τζες

Μετά και την χθεσινή επικράτηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με σκορ 1-0, ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία. Πλέον μένει μια αγωνιστική, διαδικαστικού χαρακτήρα, και ο ΠΑΣ ξεκινά τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Τα χαμόγελα επέστρεψαν στους Ζωσιμάδες, και πλέον ο κόσμος της ομάδας μπορεί και ονειρεύεται.

Η φετινή χρονιά ήταν θεωρώ ένα πισωγύρισμα αν αναλογιστούμε την πορεία της ομάδος απ’ όταν επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια. Με τους υιούς Χριστοβασίλη πλέον στο τιμόνι της ομάδας, οι φίλαθλοι σίγουρα θα έχουν περισσότερες απαιτήσεις από δύο νέους ανθρώπους. Πριν όμως απ’ αυτό θα πρέπει να τεθεί το εξής ερώτημα στους διοικούντες. Τι θέλουμε από τον ΠΑΣ Γιάννινα; Ονειρευόμαστε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και βήμα – βήμα θα “ψηλώνει”; Θέλουμε μια ομάδα που θα σώζει την κατηγορία και θα καταφέρνει να πουλά αγοράζοντας παράλληλα σε χαμηλές τιμές; Προσωπικά σαν Τζες πρώτα απ’ όλα ένα πράγμα θα ζητήσω από την νέα διοίκηση. Να δώσει τα πάντα, ώστε ο κόσμος της ομάδας να επιστρέψει στο γήπεδο.

Τις τελευταίες αγωνιστικές, η ΠΑΕ έδειξε να βαδίζει προς αυτή τη κατεύθυνση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα με προσιτές τιμές, οικογενειάρχες να μπορούν με ένα λογικό ποσό να έρθουν στο γήπεδο, φέρνοντας έτσι και τα παιδιά τους πιο κοντά στον αθλητισμό. Μακάρι να το διατηρήσουν και την νέα χρονιά αυτό, και με έξυπνους διαφημιστικούς τρόπους να ανεβάσουν και σε άλλους τομείς το brand. Μετ’ έπειτα θα πρέπει να γίνουν γενναίες παρεμβάσεις στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Χωρίς πολλές σάλτσες μπορούμε να συμφωνήσουμε πως δεν είναι εγκαταστάσεις αυτές για μια ομάδα επαγγελματική, που θέλει να πρωταγωνιστεί και να εξελίσσεται. Δεν είναι εγκαταστάσεις αυτές στις οποίες νέα ταλέντα της πόλης, και όχι μόνο, θα μπορέσουν να δουλέψουν και να αναδειχθούν. Εύχομαι τόσο οι ίδιοι, όσο και οι τοπικοί “άρχοντες” να αφήσουν τις θεωρίες και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Τέλος πάμε και λίγο στο αγωνιστικό. Όσοι με τιμάτε διαβάζοντας τις τοποθετήσεις μου, θα έχετε καταλάβει πως είμαι από τους ανθρώπους που απεχθάνονται τον εφησυχασμό και ζητούν πάντα το κάτι παραπάνω. Ο ΠΑΣ παρά τις αντίξοες συνθήκες της φετινής σεζόν επιβίωσε. Η ομάδα για την επόμενη σεζόν θα πρέπει να βάλει έναν ανώτερο στόχο. Εύκολη εξασφάλιση της παραμονής; Είσοδος στα Play Offs; Δεν ξέρω… Σίγουρα όμως θα πρέπει να γίνει σχεδιασμός για το κάτι παραπάνω. Δεν θεωρώ πως χρειάζεται ριζική αλλαγή, αλλά σίγουρα χρειάζονται αρκετές παρεμβάσεις. Ένας από τους ανθρώπους που άκουσε “πολλά” φέτος είναι ο Θανάσης Στάικος. Ο κ. Στάικος ανέλαβε μια, εκ των πραγμάτων, ακυβέρνητη ομάδα, και παρά την μικρή του εμπειρία πέτυχε τον σκοπό της σωτηρίας.

Πριν φτάσουμε στην προσωπική μου άποψη για το μέλλον του στην ομάδα θα πρέπει να σταθούμε σε κάποιους παράγοντες. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είτε συγκυριακά, είτε με τύχη, είτε με σκληρή δουλειά, κάνοντας ένα καλό σερί στις τελευταίες στροφές έσωσε την κατηγορία και πλέον μπορούμε να μιλάμε με άλλους όρους. Όταν στον πρωταθλητισμό παίζεις για την πρώτη θέση ή για την σωτηρία, όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι στο τέλος θα χαμογελάσει ο καλύτερος. Το ποδόσφαιρο αποτελείται από στιγμές και από  γνωστές υποθέσεις που ξεκινούν με το “Αν..”. Εν τέλει και εκ του αποτελέσματος, ο κ. Στάικος, με τα στραβά και τα καλά του, δικαιώθηκε και έσωσε την ομάδα. Προσωπικά θεωρώ πως η παραμονή του στην ομάδα θα ήταν ρίσκο και για την ίδια του την καριέρα. Ας είμαστε ειλικρινείς, πόσοι προπονητές χάθηκαν από μια κακή σεζόν; Πόσοι προπονητές πλήρωσαν τις αμαρτίες ανωτέρων τους, και εξαφανίστηκαν από τον χάρτη της προπονητικής; Θεωρώ πως θα ήταν καλύτερο για τον ίδιο να αναλάβει μια νεοφώτιστη ομάδα ώστε να ψηθεί, είτε να αναλάβει μια ομάδα με φιλοδοξίες να βγει στην Super League. Για να προλάβω μερικούς, ξαναλέω πως αυτή είναι η προσωπική μου άποψη χωρίς να δηλώνω κάποιος μεγάλος γκουρού.

Πιστεύω πως σε πολλές θέσεις ο αυριανός ΠΑΣ θα πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω, αλλά όλα αυτά είναι στα χέρια της διοίκησης. Εμείς αναμένουμε, παρακολουθούμε, και κρίνουμε με βάση όσα βλέπουν τα μάτια μας.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα