Μια νίκη χρυσάφι και το κυνήγι συνεχίζεται.. I Catalanos

Αλώβητη και στο Ανοετα  η Μπάρτσα με μια εκκωφαντικη εμφάνιση!! Σε μια έδρα που ανέκαθεν η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζε πολλές δυσκολίες όχι όμως αυτή την φορά. Η Μπάρτσα το ήθελε και το έδειξε σιγουρα  πιο εύκολα απ’ όσο περίμενε και η ίδια!!
Η Σοσιεδάδ παρατάχθηκε με 5-4-1 ένα σύστημα που συναντά η Μπάρτσα τα τέλευταια χρόνια σχεδόν σε κάθε παιχνίδι από κάθε αντίπαλο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα δεν έλειψαν δυστυχώς για άλλη μια φορά οι επιπολαιότητες του Τερ στεγκεν και γενικά  της άμυνας στις μεταβιβάσεις απ’ όπου η Σοσιεδάδ δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ!! Αυτό θα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή γιατι έτσι έχουμε δεχθεί πάρα πολλές φάσεις επίσης και γκολ.
Πριν τον Μέσι ο οποίος τελείως “χαλαρα” έκανε τα πάντα κυριολεκτικά θα ήθελα να σταθώ στον Φρανκ ντε Γιονγκ ο οποίος σε ένα τελείως άχαρο για εκείνον ρόλο τον τελευταίο καιρό  δίνοντας σημαντικές λύσεις στην άμυνα. Για άλλο ένα παιχνίδι την διαφορά την έκανε ο Μέσι όχι μόνο επειδή σκόραρε γιατί  πολύ απλά ξεκλείδωσε όπως κάνει πάντα τις αντίπαλες άμυνες δημιουργώντας ρήγματα.

Με μια κάθετη στον Άλμπα και μια στον Ντεστ έγινε τόσο “απλά”το 0-2!! Ένα σκορ πρώτου ημιχρόνου που σίγουρα απέβαλε το όποιο άγχος που υπήρχε πριν τον αγώνα.
Όμως η Μπάρτσα δεν σταμάτησε εκεί και έτσι χωρίς να πατήσει φρένο βγήκε στο δεύτερο να “αποτελειώσει” την Σοσιεδάδ.
Και έτσι  με ένα κρεσεντο γκολ από Ντεστ αρχικά μετά  την σκυτάλη την  πήρε ο Μέσι και  ακολούθησε ο Ντεμπελε και μετά πάλι ποιος άλλος….απλά ο Μέσι!!!!
Επόμενος αντίπαλος η Βαγιαδολίδ… Θεωρώ όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο ότι η Μπάρτσα έιχε 3 τελικούς….Ο πρώτος ήταν στο Ανοετα ο δεύτερος στο Μπερναμπέου και ο τρίτος (προσωπικά τον θεωρώ το πιο εύκολο!!)με Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καμπ Νόου.

Catalanos

Διαβάστε Περισσότερα