Μηδέν εις το πηλίκο |ΠΟΛΙΤΗΣ

Αγγλία και Σκωτία, δύο εθνικές ομάδες από το ίδιο Νησί, τέθηκαν αντιμέτωπες με το κοντέρ να δείχνει κουλούρι και για τις δύο ομάδες. Ωστόσο, ο Σάουθγκειτ έδειξε πως δεν μπορεί να ελιχθεί ως σωστός χαμαιλέων, σε αντίθεση με τον Φόντεν που βάφει το μαλλί ότι χρώμα θέλει και μπορεί να εναρμονίζεται με τα πάντα, αφού αυτήν την φορά δεν μπόρεσε να κρύψει τις αδυναμίες του.

 

Η τακτική των Άγγλων

Με τον γνωστό τρόπο, η ομάδα του Σάουθγκειτ προσπάθησε να βγει μπροστά. Τόσο η στοχοποίηση του Κέιν ώστε να κατεβάσει την μπάλα, αλλά και το παιχνίδι από τα άκρα ήταν τα βασικά στοιχεία των τριών λιονταριών. Πλαγιοκοπήσεις και όβερλαπ του Τζέιμς, αλλά και του Σό ήταν συχνά φαινόμενα στο χορτάρι.

 

Ωστόσο, ο Σάουθγκειτ βρήκε σοβαρό πρόβλημα, αφού η άμυνα των Σκωτσέζων του ‘σκότωσε’ τις επιθέσεις. Χαρακτηριστικό πως και οι δύο ομάδες είχαν μετρημένες φάσεις, με την Αγγλία να κάνει την καλύτερή της χάρη στην κεφαλιά του Στόουνς μετά από κόρνερ.

Εικόνα

 

H εξουδετέρωση των Άγγλων από τους Σκωτσέζους

Η Σκωτία μπόρεσε να αδρανοποιήσει τα όπλα των Άγγλων και να εκθέσει τις αδυναμίες τους. Αρχικά, ο κόουτς διέταξε τα στόπερ να κολλήσουν σαν βδέλλες πάνω στον Χάρι Κέιν. Έτσι, ο Άγγλος στράικερ βγήκε εκτός παιχνιδιού, αφού όχι μόνο δεν μπόρεσε να κάνει πολλές επαφές με την μπάλα, αλλά έχανε και πολλές μονομαχίες.

Επιπλέον, οι Σκωτσέζοι μπόρεσαν να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τον Φίλιπς. Αυτό καθυστέρησε την κυκλοφορία της μπάλας και οι Άγγλοι δεν ήταν άνετοι στο γήπεδο. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που δημιούργησαν οι Σκωτσέζοι στα τρια λιοντάρια ήταν η απομόνωση του Ντέκλαν Ράις. Είχαμε τονίσει παλιότερα, πως ένα μεγάλο ζήτημα για τον Σάουθγκειτ είναι να αποφύγει να απομονωθεί ο μικρός. Κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και ο Ράις ήταν συνεχώς μόνος του και απομονωμένος, ειδικά όταν αναγκαζόταν να φτιάξει παιχνίδι.

Τέλος, ο Ρόμπερτσον βρέθηκε σε πιο αμυντικογενή ρόλο, αφού κάλυπτε τα τρεξίματα του Τζέιμς και του Φόντεν πάνω στον ασβέστη.

Ειδική αναφορά αξίζει στον Μπίλι Γκίλμουρ που ήταν αδιαμφισβήτητα ό καλύτερος παίχτης του γηπέδου.

Εικόνα

Θέλει την πρωτιά. Που θα φτάσει όμως?

Πλέον οι Άγγλοι πάνε στην Τσεχία για να παίξουν την πρωτιά. Είναι πολύ πιθανόν να την πάρουν και μαζί με αυτήν και το πλεονέκτημα του Γουέμπλει. Ωστόσο, ο Σάουθγκειτ έχει τεράστιο έργο μπροστά του αν θέλει να δει την ομάδα του να φτάνει ψηλά στην διοργάνωση, καθώς αν Σκωτία που δεν έχει τους μεγάλους αστέρες, μπόρεσε να τον κοντράρει έτσι, τότε τα μεγαθήρια της Ευρώπης θα τον περιμένουν να τον κατασπαράξουν.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα