Μήπως οι ημιτελικοί έναντι του ΠΑΟΚ θα θυμίζουν… περσινό τελικό; | Sons Of Football

Το ανησυχητικό αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού μας γεννά σκόρπιες σκέψεις τόσο σχετικά με τη προετοιμασία της νέας χρονιάς, όσο και για τους ερχόμενους αγώνες ημιτελικών με τον ΠΑΟΚ. Η αδιόρθωτη πτώση των Ερυθρόλευκων ενδεχομένως να μην φέρνει επιπτώσεις τώρα στο πρωτάθλημα, όμως σίγουρα κάποια στιγμή – εφόσον συνεχίζεται – θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και στο αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός τη δεδομένη στιγμή έχει με το μέρος του το αποτέλεσμα, το οποίο τον οδηγεί στη κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην ασφαλή διαφορά πόντων. Ωστόσο, κάθε σεζόν και η ποιότητά του χαμηλώνει επικίνδυνα, «αδειάζει» σημαντικά από πλευράς ατομικής αξίας. Στη περσινή σεζόν είχαμε παρατηρήσει τα συγκεκριμένα ανησυχητικά σημάδια, τα οποία δεν άφηναν ανεπηρέαστους τους Ερυθρόλευκους στο τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Η μέτρια εικόνα του Ολυμπιακού εμφανίστηκε και σε εκείνο το παιχνίδι, έχοντας χαμηλό ρυθμό, ελάχιστες λύσεις και έλλειψη από νέους, φρέσκους πρωταγωνιστές.

Φέτος η κατάσταση μοιάζει ακόμη πιο ανησυχητική. Κι ενώ οι Ερυθρόλευκοι απογοητεύουν με την φτωχή τους εικόνα και τα ψυχοφθόρα αποτελέσματα που κρίνονται στο γκολ, καταφθάνουν οι ημιτελικοί με τον ΠΑΟΚ . Ενδεχομένως να είμαστε μάρτυρες του ίδιου έργου, διότι όπως θυμάστε στο περσινό τελικό υπήρξε η ομάδα που το κατέκτησε δίκαια. Παράλληλα στο ματς του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα ήταν εξίσου άτυχος εναντίον του τωρινού Ολυμπιακού. Επιπλέον, ο Δικέφαλος είχε συγκεντρώσει τελευταία τα βλέμματα πάνω του με την ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ δεν χαίρει ενός άκρως ποιοτικού και γεμάτου ρόστερ, αλλά διακρίνεται χάρη στην έξυπνη τακτική του Λουτσέσκου.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού επιζητούν την άμεση βελτίωσή του, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται σε κανένα σημείο της χρονιάς. Η ομάδα του Μαρτίνς ίσως να μην είναι σε θέση να προσφέρει ό,τι είχε συνηθίσει το κοινό προ διετίας. Εκείνες τις σεζόν παρίσταντο σπουδαίες προσωπικότητες στο ρόστερ, στελεχώνοντας έναν ανεπανάληπτο συνολικό άξονα, από το τέρμα έως την κορυφή της επίθεσης. Πλέον έπειτα από την αποχώρηση των παικτών με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, δεν προκύπτουν άλλοι αντίστοιχοι που να προσβλέπουν σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ.

Την δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός και δεν αντιδρά καθόλου, την γνωρίζει καλά ο ΠΑΟΚ. Ξέρει εξίσου ότι αποτελεί ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ολική καθίζηση του ερυθρόλευκου αγωνιστικού συνόλου. Ο Δικέφαλος συναντά έναν Ολυμπιακό με δεδομένα προβλήματα που χρήζουν επίλυσης, καθώς ακόμη κι αν σηκώσει το ανάστημα του όλες οι αδυναμίες δύσκολα αποκρύπτονται μονομιάς.

Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ βρίσκεται μπροστά να αποδείξει ότι η ψαλίδα έχει κλείσει και στη πράξη. Άλλωστε η φετινή παρακαταθήκη του Ολυμπιακού αφήνει χαραμάδα ελπίδας και στους συνδιεκδικητές να ελπίζουν ενόψει νέας σεζόν. Από τη στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι πράττουν περισσότερες αστοχίες, τόσο πιο κοντά θα πλησιάσουν και οι υπόλοιποι. Μπορεί το πρωτάθλημα να κλείδωσε κατά Πειραιά μεριά, όμως η νωθρότητα του Ολυμπιακού οδηγεί εκτός απροόπτου στην επανάληψη ενός έργου που είδαμε πέρσι στο τελικό κυπέλλου, μπορεί να το αντικρίσουμε και στους φετινούς ημιτελικούς με τον ίδιο αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα