Μοράτα – Μπαρτσελόνα σε ανοικτή επικοινωνία..!!

Ένα τηλεφώνημα μεταξύ του προπονητή των Καταλανών, Χάβι, και του σέντερ φορ των Μπιανκονέρι, έχει ανάψει φωτιές στον προπονητή της Γιούβε Μάσιμο Αλέγκρι ο οποίος θέλει διακαώς να τον κρατήσει, αλλά όλα εξαρτόνται από τα ανταλλάγματα.

Ο Μοράτα, ο οποίος διανύει τον δεύτερο χρόνο του δανεισμού του στη Γιουβέντους από την Ατλέτικο Μαδρίτης, που είναι η ιδιοκτήτρια, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες απο την ισπανική εφημερίδα As. Μετά την άφιξη του Φεράν Τόρες από τη Σίτι, η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να αναζητά έναν επιθετικό για να κλείσει μια σεζόν που αυτή τη στιγμή την βρίσκει στην έβδομη θέση στη La Liga. Ίσως με έναν δανεισμό, χωρίς να δαπανήσει πολλά χρήματα, γιατί τότε η πραγματική επένδυση έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι, όταν θα πρέπει να τα χώσει γερά στον Erling Haaland.

Ο Μοράτα ήταν πάντα πολύ προσκολλημένος στη Γιουβέντους, λόγω της σχέσης με τους παίκτες των “μπλαουγκράνα” των οποίων είναι συμπαίκτης στην εθνική ομάδα. Το γεγονός ότι ο πάικτης εισπράτει 10ρκ το χρόνο είναι επίσης ένα ακόμα αμπόδιο αλλά και με την Γιούβε να έχει δικαίωμα εξαγοράς του πάικτη στα 35 εκατομμύρια βάζει φρένο στην εν λόγω επιθυμία των μπλαουγκράνα να ενταξουν τον πάικτη απο τον Γενάρη στο ρόστερ τους. Απο την άλλη η Γιούβε δεν λέει όχι αν ικανοποιηθεί οικονομικά μιας και ψάχνει τον σέντερ φορ του μέλλοντος, από τον ονειρεμένο Ντούσαν Βλάχοβιτς μέχρι την πιο άμεση αναζήτηση του Τζιανλούκα Σκαμάκα για τον οποίο ενδαιφέρεται έντονα και η Ίντερ.

Η μπάλα πλέον περνάει στη Γιουβέντους, ή καλύτερα στις συνθήκες που θα μπορέσουν να προτείνουν στη Γιουβέντους να αποχαιρετήσει με έξι μήνες διαφορά έναν παίκτη του οποίου η αποχώρηση δεν είχε προβλεφθεί.

Το ερώτημα που γεννάτε έχει να κάνει με τα πιθανά ανταλλάγματα, ξεκινώντας από τις φήμες ότι ο Μέμφις Ντεπάι αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα, μια συμφωνία σκοπιμότητας που πρέπει να αξιολογηθεί αφού μόλις το καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο με τους Καταλανούς μέχρι το 2023. Σε κάθε περίπτωση, ανάμεσα στους πολλούς όρους που πρέπει να ξεκαθαριστούν σε μια όχι εύκολη συμφωνία, υπάρχει και το απαραίτητο τρίγωνο με την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ελέγχει τον Μοράτα και η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα της As, θα μπορούσε να κάνει την επιχείρηση μέρος της σπατάλης της αγοράς του Γκριεζμάν από την Μπαρτσελόνα. Και όσο κι αν η παραίτηση του Μοράτα θα μπορούσε να δημιουργήσει εξοικονόμηση πόρων για τη Γιουβέντους, σίγουρα δεν είναι από μια τέτοια συμφωνία που μπορούν να προέλθουν τα απαραίτητα οικονομικά για μια επένδυση σε μετρητά σε έναν στόχο προτεραιότητας όπως ο Σκαμάκα. Εδώ είναι που λείπει η ισορροπία για να έχει μέλλον η συμφωνία.

Διαβάστε Περισσότερα