ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ | DRAZEN

H Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που διαθέτει , σε κάθε θέση του παρκέ , αρκετές λύσεις. Η ποιότητα αλλά και το βάθος πάγκου , της επιτρέπουν ακόμα και στις μέτριες εμφανίσεις να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει.

Έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι ίσως ο coach Saras , θέλει και παίζει σε safety mode. Το χαμηλού ρυθμού μπάσκετ , με επιθέσεις κυρίως μέσα από την ρακέτα έρχεται σε αντιδιαστολή με το ταλέντο των παιχτών της ομάδας.

Κατά κάποιο τρόπο βάζει σε καλούπι τις επιθετικές ικανότητες αρκετών παιχτών .

Δικαιώνεται ? Σίγουρα οι 3 τίτλοι και η συμμετοχή στον τελικό της Euroleague στον 1,5 χρόνο που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας αποτελούν το καλύτερο κριτήριο για το εάν είναι ή όχι επιτυχημένος.

Ο coach Saras επιλέγει ένα παιχνίδι πειθαρχίας με κύριο άξονα την καταστροφή του παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας. Δεν πρέπει να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια οι νίκες της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις.

Κατά βάση οι δυο ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο απλά η Μπαρτσελόνα έχει τον τρόπο να παίρνει το αποτέλεσμα.

Έχει την τύχη και την ικανότητα να βγάζει άσσους από το μανίκι ο coach Saras. O Jokubaitis εμφανίζεται ώριμος και μάλιστα δεν διστάζει να πάρει επιθέσεις την κρίσιμη στιγμή.

Η αποφασιστικότητα του και η αντίληψη παιχνιδιού είναι δυο από τα βασικά του χαρακτηριστικά. Αν δουλέψει στο σουτ , αφού έχει σχετικά αργό release και βελτιώσει το δεξί του χέρι, σε λίγα χρόνια θα είναι παίχτης επιπέδου ΝΒΑ.

Ο Laprovittola αποτελεί τον πιο σταθερό παίχτης της ομάδας , δεδομένο που στην αρχή της σεζόν δεν ήταν στο μυαλό του προπονητικού team της Μπαρτσελόνα.

Ακόμα μια σημαντική προσθήκη είναι ο Exum. Στο Ολυμπιακό τουρνουά είχε δείξει ότι μπορεί να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και στην Μπαρτσελόνα το επιβεβαίωσε. Μετρημένος στα σουτ και συνήθως εύστοχος , elite αμυντικός και πολύτιμο γρανάζι στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Αναμένει η Μπαρτσελόνα την άνοδο του Davis ενώ βλέπει τον Kuric να πραγματοποιεί μια γεμάτη σεζόν.

Με τα έως τώρα δεδομένα, η Μπαρτσελόνα  έχει την υπεροχή κόντρα στην Ρεάλ αλλά και την αύρα του πρώτου στην Euroleague. O coach Λάσο όμως χτίζει σταδιακά την «εκδίκηση» του. Θα έχει πολλά επεισόδια φέτος το συγκεκριμένο ζευγάρι.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα