ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΤΥΧΕ Ο COACH SARAS ? | DRAZEN

Τέλος της σεζόν για την Μπαρτσελόνα με δυο τίτλους και μια συμμετοχή στον τελικό της Euroleague. Τους τίτλους μάλιστα τους κατέκτησε κόντρα στην Ρεάλ και τις δυο φορές.

Η Μπαρτσελόνα στην ανταγωνιστική Ισπανική λίγκα δεν είχε το πλεονέκτημα έδρας όμως αυτό δεν την εμπόδισε να κατακτήσει σχετικά άνετα το πρωτάθλημα.

Στο Κύπελλο των εκπλήξεων και της εξαιρετικής διοργάνωσης του Final-8 κατάφερε και επέβαλε τα δικά της θέλω.

Ο coach Saras στην πρώτη του χρονιά στον δύσκολο πάγκο της Μπαρτσελόνα , τελείωσε τον μαραθώνιο με θετικό πρόσημο.

Αρχικά προσπάθησε να αλλάξει τις όποιες συνήθειες της ομάδας και έθεσε από την αρχή ως στόχο την παρουσία στο Final Four της Euroleague μετά το 2014.

Η ομάδα παρουσιάστηκε πιο σκληρή στο παρκέ με ένα στυλ μπάσκετ κόντρα στην εποχή.

Η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με στόχο στην επίθεση να μπαίνει η μπάλα όσες πιο πολλές φορές γίνεται στην ρακέτα.

Σωστές αποστάσεις , εκμετάλλευση στο έπακρο των mismatches και πάνω από όλα ομαδικό πνεύμα στον επιθετικό τομέα.

Το ζήτημα ήταν εάν με τον γαλαξία αστέρων που διέθετε έπρεπε να πάει σε αυτό το μοτίβο. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει με δυο τίτλους στο σακούλι.

Στον τελικό της Euroleague , με τον Καλάθη ουσιαστικά εκτός λόγω τραυματισμού ήταν λογικό να υποκύψει στον σίφουνα Εφές. Μια ομάδα με χημεία και καλοδουλεμένη εδώ και τρία χρόνια.

Το στοιχείο που μένει από την δουλειά την πρώτη σεζόν του στο πάγκο είναι ότι όλοι μα όλοι δουλεύουν για την ομάδα.

Το μοντέλο Ζαλγκίρις θα χρειαστεί αρκετό καιρό στην Βαρκελώνη για να δείξει τα αποτελέσματα του. Είναι πιο ψηλά ο πήχης και μεγαλύτερη η πίεση.

Οι βάσεις όμως μπήκαν για την επόμενη χρονιά. Ο Καλάθης ήταν χρήσιμος κυρίως για την άμυνα του αλλά και για τον τρόπο που τρέχει τα συστήματα.

Κόντρα ρόλος από αυτόν που είχε στον Παναθηναϊκό , με τις πολλές επιθέσεις αλλά και το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο που ήταν το κύριο στοιχείο του.

Γενικά κράτησε τις ισορροπίες ο coach Saras σε μια σεζόν που δεν ήταν η ιδανική. Η μείωση της περσινής χρονιάς στα συμβόλαια των παιχτών και η όλη ιστορία με τον Heurtel , έφτιαχναν ένα δύσκολο σκηνικό.

Τα έκρυψε κάτω από το χάλι και ένωσε την ομάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι και πάλι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και μάλιστα είναι στην αρχή της νέας εποχής που θέλει να χτίσει.

 

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα