Μπενζεμά: το υποτιμημένο παιδί της Μαδρίτης

Λίγες ώρες πριν το Clasico, ο Ζιντάν καλείται να βρει λύσεις στην αποδεκατισμένη – από τραυματισμούς – Ρεάλ. Το επιθετικό του πλάνο θα πλαισιωθεί φυσικά από τον πολύτιμο των τελευταίων δύο χρόνων, Μπενζεμά. Ο Γάλλος αποτελεί τον πρώτο σκόρερ και θα ηγηθεί της ομάδας από πλευράς προσωπικοτήτων στη σύνθεση.

Ο Μπενζεμά συνεχώς βρισκόταν στο περιθώριο από το κοινό της Μαδρίτης. Ορισμένες φορές έδινε δικαιώματα για τα τελειώματά του ή άλλοτε αδυνατούσε να φτάσει τον Ρονάλντο σε υψηλές επιδόσεις. Πλέον, ο Γάλλος έμεινες μόνος, χωρίς τους συμπαραστάτες του ένδοξου παρελθόντος. Ο Αζάρ παραμένει στα πιτς, οπότε το νεανικό αίμα των Βραζιλιάνων ολοκληρώνουν την τριάδα. Όσο για τον Μπέιλ, η περίπτωση του μοιάζει μη αναστρέψιμη.

Η Βασίλισσα έχει χάσει την λάμψη των αστεριών της. Αρκετοί εκ των πρωταγωνιστών αρχίζουν και υποχωρούν από την γενική εικόνα, όντας κορεσμένοι και επηρεασμένοι από το πέρασμα των ετών. Ο μοναδικός επιζών είναι ο Μπενζεμά. Όλο το φορτίο της επίθεσης το ανέλαβε ο ίδιος, διανύοντας φέτος παραγωγική χρονιά με 12 γκολ και 5 ασσίστ στη La Liga. Νούμερα που μοιράζονται αυτός και ο Μέσι μεταξύ τους έως τώρα.

Ο Μπενζεμά «αναγεννήθηκε» από τη στιγμή που λείπουν παίκτες μπροστάρηδες. Ο ίδιος νιώθει την ανάγκη του ρόστερ να στηριχθεί σε αυτόν. Ο Γάλλος ανέκαθεν δεν αποτελούσε τον κλασικό φορ. Ικανός να χάσει τα εύκολα, να λείπει δηλαδή στο κομβικό σημείο που τον χρειάζεται κανείς. Δεν είναι ο λεγόμενος killer, με τα απανωτά γκολ εντός περιοχής. Ούτε βέβαια έχει την αίσθηση της εστίας ας πούμε όπως ο Σουάρεζ.

Όμως, σε σύγκριση με τον Ουρουγουανό ή άλλους, ο Μπενζεμά διαθέτει καλύτερη ευχέρεια της μπάλας. Διακρίνεται στο χαμηλό παιχνίδι και στο κοντρόλ του παιχνιδιού. Αρέσκεται να βγαίνει πλάγια στις πτέρυγες. Ζητάει τη μπάλα, προκειμένου να διεισδύσει και να σερβίρει στους συμπαίκτες την ευκαιρία. Ντριπλάρει συχνά, με καλά αντίστοιχα κρατήματα. Η τεχνική του για φορ είναι πλεονέκτημα, το οποίο σε ένα βαθμό μετριάζει  κατά καιρούς την απουσία των γκολ.

Στη Ρεάλ των τελευταίων σεζόν, ο Μπενζεμά είναι αναντικατάστατο μέλος. Ώριμος και πειστικός σε ένα μεταβατικό στάδιο, στυλοβάτης για τη δύσκολη συνέχεια. Στο σημείο, που οι περισσότεροι της παλιάς φρουράς δεν συμπορεύονται με τις ανάγκες του συλλόγου, ο Γάλλος προπορεύεται προς τις φετινές προκλήσεις.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα