Μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα η REDBULL? Σωτ Βάζελος

Τις τελευταίες 2 βδομάδες είχαμε στην πίστα της Βαρκελώνης τις πρώτες δοκιμές για την σεζόν που ξεκινά σε περίπου 15 μέρες με τον αγώνα στην Μελβούρνη.
Τα μονοθέσια των ταύρων έκαναν αρκετά χιλιόμετρα και οι μηχανικοί της ομάδας κράτησαν τις απαραίτητες σημειώσεις μετά τις χειμερινές δοκιμές ώστε να τα εξελίξουν ακόμα πιο πολύ μελετώντας δεδομένα τόσο απο την πίστα όσο και απο την αεροδυναμική σήραγγα.
Εκ πρώτης όψεως το φετινό μονοθέσιο της αυστριακής ομάδας είναι παρεμφερές με αυτό του 2019,με την εμπρός πτέρυγα να είναι πιο στενή και να έχει περισσότερη κλίση προς τα κάτω.Ποιος ξέρει τι μαγικά θα έκανε πάλι ο μάγος της αεροδυναμικής Adrian Newey.Από την άλλη η δύναμη του κινητήρα της Ηonda φαίνεται πως έχει φτάσει στα επίπεδα των Ferrari και των Mercedes.
O Max Verstappen δηλώνει αρκετά αισιόδοξος πως φέτος θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει νίκες και poles με περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Christian Horner από την μεριά του τόνισε ότι θέλει το κινητήρα της Honda πιο αξιόπιστο ώστε να δεχτούν τις λιγότερες δυνατές ποινές στο grid και επιτέλους μετά το ξεκίνημα της υβριδικής εποχής να κοιτάξει την Mercedes στα μάτια. Δίνοντας στο Ολλανδό πιλότο τριετές συμβόλαιο με πολύ αυξημένες αποδοχές,θέλει να χτίσει πάνω του την νέα εποχή.
Σαφώς και ο Αlbon δεν είναι αμελητέα ποσότητα και το απέδειξε εμπράκτως πέρυσι με τις εμφανίσεις του αλλά το project του Max θα στηριχτεί μέχρι τέλους.

Μπορούν άραγε οι ταύροι να χτυπήσουν τον τίτλο;Ο Verstappen έχει την ικανότητα αλλά κυρίως την φιλοδοξία να το πετύχει,αρκεί ο Dr Helmut Marko να του δώσει εκείνο το μονοθέσιο που θα πετά.Αυτή την στιγμή πάντως οι στοιχηματικές εταιρείες τον δίνουν δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου πίσω από τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton.

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα