Μπουρδολόγιον Εστί .- ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

H πρόσφατη ανακοίνωση  – πληρωμένη διαφήμιση επι της ουσίας  –  σε δημοφιλες αθλητικό site , ενός εκπροσώπου που αυτοσυστήνεται ως οργανισμός ανάπτυξης και μέλος επιτροπής , προκαλεί εκτός από θυμηδία, και ερωτηματικά για τις προθέσεις και την βουλή , τόσο του ίδιου του μέλους της επιτροπής , του  ιδίου του οργανισμού,  αλλά και εκείνων που τους έφεραν στο προσκήνιο. Όποιος διάβασε το μανιφέστο , εύκολα καταλαβαίνει πως πρόκειται περί μπουρδολογίας και κακή αντιγραφή των κωμικών ηρώων, της κινηματογραφικής ταινίας Dirty Rotten Scoundrels .
Και για να εξηγουμαστε και να μην παρεξηγούμαστε :
– O Πανιώνιος δεν είναι Ομόνοια. Μπορεί να έχει κοινά ιδανικά και αξίες αλλά το μέγεθος του, η ιστορία του και το κύρος του, ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΈΠΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ  καμμία είδους απόσχισης  όπως έγινε την συμπαθέστατη Ομονοια 1948.
– Ο Πανιώνιος δεν πρόκειται να τραβήξει τον δρόμο άλλων συλλόγων ( όπως του συμπαθεστατου Ηρακλή με συγχωνεύσεις με χωριά  και κωμοπόλεις  )  ή την κλασική περίπτωση της Χαλκηδόνας – Ατρομήτου Αθηνων μόνο και μόνο και ανέβει μια ή δυο κατηγορίες. Ο Πανιώνιος θα ανέβει όπως ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΑΕΚ. Ας το χωνέψουν καλά.
– Ο Πανιώνιος θα επιστρέψει όσα χρόνια και αν περάσουν. Είτε 5 είτε 55. Πιο ” διαβασμένος ”  ( και το χειρότερο από όλα για τους εχθρούς του ) πιο διψασμένος.
– Ο Πανιώνιος δεν είναι ένας απλός αθλητικός σύλλογος. Δεν είναι ο σύλλογος της γειτονιάς σας.  Είναι η ΄΄ μάνα ΄΄ του Ελληνικού αθλητισμού. Και την ΜΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ( δλδ την κοινωνία ) δεν την χωρίζει τίποτα.
– Ο Πανιώνιος μόνο με το αδελφό σωματείο του Απολλων Αθηνων μπορεί να συμπράξει , να συμπορευτεί και να συμμαχήσει από εδώ και στο εξής ( και πάντα υπο προϋποθέσεις όπως έχω αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο ) Κάθε άλλη συνεργασία, είναι εκτός τόπου και χρόνου , και δεν αντικατοπτρίζει ούτε τα θέλω του Πανιώνιου λαού ουτε τις προσδοκίες του.
Εν κατακλείδι :
 Από μπούρδες και παραπλανητικά μεγαλόπνοα σχέδια χορτάσαμε. Σχεδια… για ομάδα λαϊκής βάσης  και π@παριες μαριγούλα  μου… στα club της Βόρειας Αφρικής και στην Ωκεανία .
Ο σύλλογος θέλει συγκεκριμένα πράγματα. Δουλειά και μόχθο απο εκείνους που τον αγαπούν .Περιφρούρηση απο τέτοιες  προσπάθειες διάλυσης και διχασμού. Πρωτοβουλίες απο εύρωστους, επιφανείς, και διάσημους φιλάθλους της ομάδας, ώστε να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση και το άνοιγμα προς την κοινωνία του συλλόγου. Πρεπει να εκμεταλλευτεί κάθε  διαθέσιμο πόρο κάθε τεχνικό – υλικό μέσο. Κάθε εργαλείο που θα του δώσει αναπνοές ώστε να στηριχτεί στα πόδια του. Αυτή την στιγμή είμαστε διασωληνωμένοι. Θα τα καταφέρουμε και απο την εντατική να βγούμε, και να ορθοποδήσουμε και να πρωταγωνιστήσουμε. Με πολλή δουλειά και μόχθο και λίγη τύχη όλα θα γίνουν. Πριν όμως να απομακρύνουμε όσους θέλουν να τραβήξουν την πρίζα που μας κρατάει ζωντανούς. Και αυτό είναι ένα: Το όνομα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   .-

ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα