Muhsin Bayrak, Ποιος είναι ο πιθανός αγοραστής της Τσέλσι?

Ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος Muhsin Bayrak υποστήριξε ότι έχει κάνει προσφορά για να αγοράσει την Τσέλσι από τον Roman Abramovich – φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αφήσει να εννοηθεί ότι η συμφωνία πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της.

Ο Μπαϊράκ είναι πρόεδρος της AB Grup Holding και έχει επενδύσει στις κατασκευές, την ενέργεια, τον τουρισμό και το κρυπτονόμισμα, ενώ σε δήλωση που κυκλοφόρησε μέσω τουρκικών μέσων ενημέρωσης, είπε: “Βρισκόμαστε στη φάση των διαπραγματεύσεων με υπογραφές, σύντομα θα υψώσουμε την τουρκική σημαία στο Λονδίνο.

“Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων έχει φτάσει στο τέλος της και σχεδιάζουμε να υπογράψουμε σύντομα. Αυτή η πώληση είναι επίσης πολύ σημαντική για την Τουρκία”.

Ποιος είναι όμως ο Μουχσίν Μπαϊράκ;

Ο Μπαϊράκ είναι Τούρκος δισεκατομμυριούχος και έκανε την περιουσία του με την AB Grup Holding. Στο παρελθόν έχει επενδύσει στις κατασκευές, την ενέργεια, τον τουρισμό και το κρυπτονόμισμα.

Η AB Grup υπάρχει από το 1999 και η εταιρεία έχει πάνω από 10.000 υπαλλήλους. Η εταιρεία προσπαθεί να επεκταθεί και να γίνει πιο διεθνής. Η πρόσφατη κίνησή τους στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ονομάστηκε ABStocks και ξεκίνησε με επένδυση 4 εκατ. δολαρίων.

Ο Μπαϊράκ έχει περιγραφεί στο παρελθόν ως στενός φίλος του Αμπράμοβιτς.

Καθαρή αξία του Muhsin Bayrak

Η καθαρή αξία του Μπαϊράκ δεν έχει ακόμη επαληθευτεί. Ορισμένες αναφορές την ανεβάζουν στα 11 δισ. δολάρια, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.

Από πού κατάγεται ο Muhsin Bayrak;

Ο Μπαϊράκ είναι από την Τουρκία. Μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του εκεί.

Η οικογένεια του Μπαϊράκ έχει χαρακτηριστεί ως “μία από τις σημαντικότερες” στις τουρκικές επιχειρήσεις.

Πόσο έχει προσφέρει ο Μοχσίν Μπαϊράκ για την Τσέλσι;

Μέχρι στιγμής, το ποσό που έχει προσφέρει ο Μπαϊράκ για την Τσέλσι είναι άγνωστο. Είναι γνωστό ότι ο Αμπράμοβιτς θέλει περίπου 4 δισεκατομμύρια λίρες για τον σύλλογο, αν και η αδύναμη διαπραγματευτική του θέση θα μπορούσε να τον κάνει να πουλήσει για τα μισά από αυτά.

Ποιος άλλος θέλει να αγοράσει την Τσέλσι;

Αρκετοί μεγιστάνες του επιχειρηματικού κόσμου έχουν ρίξει το καπέλο τους στο ρινγκ.

Ο Τοντ Μπόουλι και ο Χανσγιόργκ Βάις θα μπορούσαν να κάνουν προσφορά ως μέρος μιας κοινοπραξίας, ενώ ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ -που συχνά περιγράφεται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας- είναι επίσης γνωστό ότι ενδιαφέρεται, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το 90min.

Ένας ακόμη απίθανος αγοραστής είναι ο μαχητής του UFC Conor McGregor. Ο Ιρλανδός έχει εκφράσει στο παρελθόν ενδιαφέρον για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά, όσον αφορά την Τσέλσι, πρόσφατα έβγαλε μια ανάρτηση στο Twitter συνοδευόμενη από τη σύντομη λεζάντα: “Επιθυμώ να το διερευνήσω αυτό”.

Ωστόσο, με καθαρή αξία περίπου 135 εκατ. στερλίνες, μάλλον δεν θα ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσει την εξαγορά οποιασδήποτε ελίτ ποδοσφαιρικής ομάδας.

Γιατί ο Ρομάν Αμπράμοβιτς πουλάει την Τσέλσι;

Ο Αμπράμοβιτς αποκάλυψε νωρίτερα τον Μάρτιο ότι θα πουλήσει τον σύλλογο.

Η είδηση αυτή ήρθε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με το Ηνωμένο Βασίλειο να απειλεί με κυρώσεις κάθε Ρώσο ολιγάρχη που συνδέεται με την κυβέρνησή του ή τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Αμπράμοβιτς υποστήριξε ότι όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Η Τσέλσι του χρωστάει 1,5 δισ. λίρες, αφού αγόρασε τον σύλλογο για 140 εκατ. λίρες το 2003, αλλά λέει ότι δεν θα ζητήσει την αποπληρωμή οποιουδήποτε δανείου.

Διαβάστε Περισσότερα